*Nettavisen* Sport.

Liverpools overmann

Foto: Tim Hales/AP

Åtte år etter at han senket Liverpool for Manchester United, gjorde Diego Forlan det igjen.

30.04.10 00:07

LIVERPOOL - ATLETICO MADRID 2-1 E.E.O. (2-2 SAMMENLAGT): Denne gang var det Atletico Madrid som nøt godt av uruguayanerens målteft.

Diego Forlan scoret seiersmålet da Atletico Madrid vant 1-0 mot Liverpool i den første semifinalekampen, og torsdag ble hans 1-2-scoring avgjørende for at Atletico sikret seg finaleplass i Europa League på bekostning av Liverpool.

De begynner nok å bli ganske lei av Forlan i Liverpool nå.

Da Manchester United kom til Anfield i desember 2002 med fire strake tap for erkefienden Liverpool i bagasjen, reiste United hjem igjen med hevede hoder etter at Forlan scoret begge målene i 2-1-seieren.

Forlan ble senere solgt fra United som vrakgods, men har over flere sesonger i ettertid vist seg som en av verdens beste angrepsspillere.

Liverpool hadde ingen i den klassen på Anfield torsdag kveld.

Skadetrøbbel
Rafael Benitez måtte klare seg uten en hel rekke spillere i torsdagens returkamp. Fernando Torres, Martin Skrtel, Emiliano Insua, Fabio Aurelio og Martin Kelly sliter alle med skader, mens Maxi Ridriguez ikke kunne spille fordi han har spilt for nettopp Atletico Madrid i Europa League tidligere denne sesongen.

I tillegg var det helt fram til kampstart usikkert om Dirk Kuyt (29) og David Ngog (21) kunne spille. Kuyt var imidlertid i startelleveren, mens Ngog satt på innbytterbenken.

Midtbaneankeret Javier Mascherano (25) startet på høyreback, mens Glen Johnson (25) ble flyttet over til venstrebacken. Atletico Madrid kunne på sin side glede seg over at ettertraktede Sergio Agüero (21) kunne returnere fra karantene.

Daniel Agger (25) var førstemann som ekspederte ballen i mål på Anfield torsdag kveld, men dansken sto i offsideposisjon var innlegget fra høyresiden kom og dermed ble ikke målet godkjent.

Vakkert
Tolv minutter senere, like før pause, la Ryan Babel (23) inn til Alberto Aquilani (25), som på utsøkt vis banket ballen i målet bak 19 år gamle David de Gea, helt nede ved stolperoten, til 1-0 for Liverpool. Her fikk publikum på Anfield definitivt en god munnfull av det potensialet som Benitez var villig til å betale 17 millioner pund for i fjor sommer.

Det sto dermed 1-1 totalt da lagene gikk til pause.

Begge lag spilte nokså forsiktig i andre omgang, i håp om at en motstander ville gjøre feil. Den taktikken er ikke unaturlig for et bortelag, men dristigere for Liverpools del fordi ett Atletico-mål ville medføre at hjemmelaget måtte score to ganger.

Andreomgangen forløp uten scoringer, og dermed måtte lagene ut i ekstraomger.

Forlan-kalddusj
Det tok ikke mer enn fem minutter før Lucas fant Yossi Benayoun inne i Atletico-feltet med en strålende pasning. Israeleren måtte avslutte fra spiss vinkel, men vartet opp med et presist venstrebensskudd mot bortre stolpe, og til hjemmefansen enorme begeistring gikk ballen på rett side av stolpen.

Liverpools glede ble likevel kortvarig.

Glen Johnson tapte en duell med José Antonio Reyes på Atleticos høyrekant, og den tidligere Arsenal-spilleren fant Forlan foran mål. Uruguayaneren reduserte til 1-2 for Atletico, hvilket betød at det spanske laget plutselig hadde 2-2 sammenlagt og ledelsen på bortemål.

Den stillingen klarte Atletico å holde helt fram til dommer Terje Hauge blåste av kampen.

Atletico Madrid møter dermed «norskeklubben» Fulham i finalen i Hamburg 12. mai. Samtidig går Liverpool mot sin dårligste sesong på 11 år. I 1999 endte storklubben på sjuendeplass i Premier League, uten å vinne en eneste cup. Nå er Liverpool igjen uten cuptriumfer i en sesong som kan ende med sjuendeplass i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.