*Nettavisen* Sport.

Liverpools superduo

Foto: REUTERS/SCANPIX

Steven Gerrard og Fernando Torres er angrepsdynamitt.

15.03.08 21:33

LIVERPOOL-READING 2-1: Tre minutter ut i andre omgang la kaptein Steven Gerrard inn til målmaskinen Fernando Torres. Fra sju meter stanget spanjolen inn 2-1 ledelse til vertene. Til stor frustrasjon for bortelagets manager Steve Coppell.

- Jeg er veldig skuffet over at Torres får heade så fritt. Hvis han får stå så ledig syv meter fra mål så blir det scoring, sa Reading-manager Coppell ifølge nyhetsbyrået PA.

Det var det som skulle til for å sikre Liverpool tre poeng og sørge for at byrival Everton holder seg tre poeng bak på dem på femteplass.

Reading med knallstart
Kampen begynte derimot med et perlemål til bortelaget.

Marek Matejovský ga Reading ledelsen da han smalt til etter fem minutter på et frisparkinnlegg. Ballen føk inn oppe i venstre kryss via tverrliggeren og bortelaget hadde fått sin fantasistart.

Men det skulle ikke vare lenger enn et kvarter.

Mascherano svarte
Etter 19 spilte minutter avanserte Javier Mascherano med ballen og skjøt fra 18 meter. Skuddet gikk inn nede til høyre for Reading-keeper Hahnemann og argentineren kunne feire sitt første mål for klubben. Noe manager Rafael Benitez også var fornøyd med.

- Vi har oppfordret han til å skyte mer, og der har han nå begynt å gjøre sa sjefen, som også sørget for å gi ros til matchvinner Fernando Torres.

Etter utlikningen tok Liverpool kontroll i kampen og hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen. Små marginer og en god Hahnemann sørget for at lagene gikk i garderoben med et mål hver.

Best under press
Benitez fortalte tydeligvis guttene sine noe lurt i pausen for da de inntok banen igjen tok det altså bare tre minutter før seiersmålet var sikret.

I en tid med press oppnår manageren veldig gode resultater. En foreløpig fjerdeplass i serien og semifinale i Champions League er nok ikke å forakte for den spanske sjefen.

PS. Morten Gamst Pedersen noterte seg for en assist da han serverte Roque Santa Cruz til 1-0 ledelse for Blackburn borte mot West Ham. Dessverre holdt det ikke til seier da hjemmelaget snudde kampen og vant 2-1 til slutt.

Les mer om engelsk fotball her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.