RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Avsløringer om umenneskelige arbeidsforhold og slavearbeid blant arbeiderne i Qatar skaper sterke reaksjoner blant medlemmene i forbundet.
Avsløringer om umenneskelige arbeidsforhold og slavearbeid blant arbeiderne i Qatar skaper sterke reaksjoner blant medlemmene i forbundet.

LO-forbund ber om boikott av Qatar-VM

Sist oppdatert:
Landsmøtet i Norsk Arbeidsmandsforbund mener arbeidsforholdene for arbeiderne som jobber på fotballanleggene i Qatar, er så dårlige at Norge må boikotte fotball-VM i landet i 2022.

NAF vil nå ta opp kampen mot arbeidslivskriminalitet både her hjemme og i utlandet, skriver Klassekampen.

- Det er for ille at tusenvis av mennesker skal dø fordi noen skal få sparke fotball, sier forbundsleder Erna Hagensen i NAF.

På landsmøtet som åpnet onsdag, vil forbundet som det første LO-forbundet vedta krav om at Norges Fotballforbund går i spissen for en internasjonal boikott av verdensmesterskapet om sju år.

Ifølge Hagensen har avsløringer om umenneskelige arbeidsforhold og slavearbeid blant arbeiderne i Qatar skapt sterke reaksjoner blant medlemmene i forbundet.

- Det er anslått at 4.000 mennesker vil dø i arbeidsulykker før fotball-VM er over. Arbeiderne får passene sine konfiskert, så de ikke kan reise. Hadde dette vært i Europa, er jeg overbevist om at man ville boikottet mesterskapet, sier Hagensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere