Lokalavis: - Ødegaard takker ja til Real

TIL MADRID: Martin Ødegaard kommer til å bli Real Madrid-spiller.

TIL MADRID: Martin Ødegaard kommer til å bli Real Madrid-spiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Martin Ødegaard (16) skal ha bestemt seg.

19.01.15 15:23

Det skriver dt.no.

Supertalentet signerer drømmekontrakten med Real Madrid så fort klubbene er enig om overgangsbeløpet. Real og Godset starter nå forhandlingene.

Kun detaljer gjenstår før Martin Ødegaard fullfører den smått absurde overgangen til Real Madrid. Kilder Drammens Tidende har vært i kontakt med bekrefter at Godset-juvelen har tatt sitt valg. Han takker ja til verdens rikeste og mestvinnende klubb.

Strømsgodset skal nå møte Real Madrid for å diskutere betingelsene for en overgang. Forhandlingene innledes mandag kveld eller tirsdag morgen.

Martin signerer en lukrativ langtidskontrakt så snart klubbene er blitt enig. Om det ikke dukker opp noen skjær i sjøen blir han snart presentert som Real Madrid-spiller.

Den endelige avgjørelsen satt langt inne. Ødegaard har vurdert andre tilbud helt inn i den siste uken, selv om det utad har fremstått som Real var bankers. Det skal til slutt ha stått mellom fire klubber - Real Madrid, Arsenal, Bayern München og Martins favorittklubb Liverpool.

LES OGSÅ:Slik blir Real Madrid-livet for Ødegaard

Flytter med en gang

16-åringen innlemmes umiddelbart i A-stallen til den spanske giganten. For Hans Erik Ødegaard har det hele tiden vært et ufravikelig krav at sønnen skal trene med førstelaget.

Far og sønn flytter til Madrid med en gang. Dette skal ha blitt bestemt i løpet av de siste ukene. Det var lenge aktuelt å vente til sommeren, men etter et familieråd kom de frem til at det er best å reise nå. En villa står klar og venter på familien Ødegaard i Madrid.

Martin Ødegaard har dermed spilt sin siste kamp for Strømsgodset – i denne omgang.

Planen er at han skal matches på Reals B-lag (Castilla) frem til sommeren, og trene fast med Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet hos «Los Blancos».

Hans Erik Ødegaard er tilbudt jobb i Real Madrid-systemet, trolig som trener eller spillerutvikler i aldersbestemte klasser. Dermed må både far og sønn sporenstreks på spansk-kurs.

Mamma Lene Cecilie Ødegaard blir igjen hjemme i Drammen sammen med resten av familien.

Innleder forhandlinger

Klubbene går nå i forhandlinger om betingelsene for overgangen. Martin Ødegaard har bare kontrakt ut inneværende sesong, hvilket betyr at Strømsgodset ikke har de beste kortene på hånden når de setter seg rundt bordet med spanjolene.

En overgangssum kan ligge på 20-30 millioner kroner. I tillegg blir det viktig å få inn prosenter ved et eventuelt videresalg.

Forhandlingene vil uansett gå raskt. Real Madrid har ikke for vane å la slike prosesser dra ut mer enn nødvendig.

For Real Madrid er det blitt stor prestisje i å sikre seg verdens mest ettertraktede talent. Ikke minst fordi erkerival Barcelona også la ut agnet etter Martin på et tidlig tidspunkt. Men Barcelonas overgangsnekt i 2015 gjorde katalanerne uaktuelle i det øyeblikket det ble klart at Ødegaard reiser allerede nå i januar.

Det siste besøket til familien Ødegaard i Madrid fikk så stor oppmerksomhet i internasjonale medier at det vil være pinlig for den spanske giganten om de ikke skulle bli enig med Strømsgodset.

Trener Carlo Ancelotti måtte sågar svare på spørsmål om Martin Ødegaard på pressekonferanse noen dager etter besøket. Sist mandag, i forbindelse med utdelingen av Gullballen, var det Cristiano Ronaldos tur til å skryte av Godset-juvelen.

Real og Bayern

Martin har vært ønsket av alle de største og beste klubbene i Europa. Interessen har vært av en slik karakter at far og sønn bestemte seg for å dra på en meget uvanlig og mye omtalt klubbturné. De har blant annet besøkt Bayern München, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Arsenal og Liverpool.

Etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro lå Bayern München lenge best an i løypa. Tyskernes legendariske trener Josep Guardiola skal ha gjort et meget solid inntrykk på far og sønn Ødegaard.

Den meritterte spanjolen, av mange ansett som verdens beste trener, hadde veldig konkrete planer for Martin. Etter å ha sett Godset-spilleren trene med Bayerns stjernegalleri, var Guardiola veldig tydelig på at 16-åringen allerede holder et høyt nivå.

Liverpool og Arsenal

Forrige ukes besøk hos Real Madrid skal imidlertid ha vært utslagsgivende for Ødegaards valg. På treningsanlegget Valdebebas fikk han blant annet møte den mektige klubbpresidenten Florentino Perez.

Tilbudene fra Liverpool og Arsenal ble også vurdert helt til det siste. I de klubbene ville det opplagt vært lettere å spille seg inn på førstelaget.

Drammens Tidende er kjent med at Arsenal-manager Arsene Wenger skal ha forespeilet Martin Ødegaard spilletid ganske raskt. Franskmannen har tidligere vist at han ikke er redd for å slippe til tenåringer.

Til syvende og sist ble det umulig å takke nei til Real Madrid. Nå starter et nytt kapitel i eventyret om Martin Ødegaard fra Drammen. Med storstilte Santiago Bernabeu som hjemmebane.

Saken er levert av dt.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.