*Nettavisen* Sport.

Lønnskutt i LSK

LØNNSKUTT: Spillerne i Lillestrøm har gått med på et lønnskutt i klubben. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Spillerne går ned i lønn kun dager før seriestart.

Lillestrøm har hatt en tøff økonomisk situasjon den siste tiden, og onsdag kveld ble det klart at spillerne går med på et lønnskutt.

- Vi har vært i dialog for å senke lønnsutgiftene til klubben, og alle spillerne har nå bidratt, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til LSK.no.

God dialog
- Vi har hatt gode samtaler med alle og vi setter veldig pris på at vi har en så engasjert spillergruppe. De er veldig interesserte i at klubben får hodet over vannet økonomisk, fortsetter Bjarmann.

Det er ikke bare spillerne i klubben som har gått med på et lønnskutt, kun dager før det braker løs i Tippeligaen.

Også hele støtteapparatet rundt laget går med på en lønnsreduksjon.

- Magnus Haglund (hovedtrener) og alle de som er ansatt i støtteapparatet har også vært med i denne prosessen. Alle er med på dette, og forstår hvordan totaløkonomien i fotballen har blitt, fortsetter den tidligere midtstopperkjempen.

Bjarmann forteller at situasjonen har påført en del slitasje i spillergruppa og støtteapparatet i den perioden de økonomiske problemene har vært kjent.

Han er glad for at den nye avtalen med spillerne og støtteapparatet nå har gitt en positiv giv i klubben.

Lønnskuttene i klubben er ikke nok til å spare det som trengs for å redde likviditeten til klubben. Bjarmann forteller videre at klubben vil jobbe gjennom hele sesongen med å kutte kostnadene ytterligere, eller finne måter de kan øke inntektene på.

Spillere forlenger med klubben

Samtidig som det ble klart at klubben kutter kostnader, kom beskjeden om at tre av klubbens spillere har forlenget sine avtaler med LSK.

Frode Kippe, Eling Knudtzon og Anders Østli har alle skrevet under på nye avtaler.

Frode Kippe uttaler at han ønsker å hjelpe klubben i den vanskelige situasjonen.

- Jeg har vært her lenge, og vil bidra i fortsettelsen også. Kroppen er såpass god at jeg kan være aktiv i flere år til, og da er det selvsagt veldig bra at vi har blitt enige om ny kontrakt, sier Kippe.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag