*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Franck Fife/AFP

Manchester United har tykk lommebok for tiden - men er den tykk nok?

13.06.09 19:02

Med Cristiano Ronaldo klar for Real Madrid starter en ny saga om hvem som skal erstatte portugiseren som har herjet på Old Traffords høyrekant de siste seks sesongene.

For med 80 millioner pund i salgsinntekter kan Manchester United dra på shoppingtur i Europa med prikkfri samvittighet.

Ogetalternativ for United kan være Samuel Eto'o, hvis framtid i Barcelona er høyest usikker. Ettersom det denne uken ble hevdet at den spanske klubben var enige om en byttehandel som sendte Eto'o og Zlatan Ibrahimovic til henholdsvis Inter og Barcelona, virker det imidlertid som om det kun blir med drømmen.

Så spørs det hva vi skal tro på. Engelske aviser skriver nemlig at Barcelona også skal ha tilbudt Eto'o til Liverpool, i bytte mot merseysidernes midtbanespiller Javier Mascherano.

Om Eto'o glipper kan løsningen for United istedet være Antonio Valencia. De røde djevlene vil legge inn et bud på Wigan-vingen så snart de 80 millionene med pund fra Real Madrid og Ronaldos overgang er overført til Sir Alex Fergusons konto, hevdes det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jaime Pavon/AFP

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Franck Ribery har det også vært snakk om i korridorene i Manchester. Men hør på dette: Bayern München har satt en pris 90 millioner pund for franskmannen, en pris som i så fall vil knuse overgangsrekorden som ble satt med Ronaldo-salget. 90 millioner pund. Det er nesten en milliard kroner, det.

Uansett hvem som kommer inn: Carlos Tevez er på vei ut fra Drømmenes Teater. Nylig skal Manchester Citys Robinho ha bedt Tevez om å slutte seg til rivalene fra sentrum.

Nok United for nå. Liverpool-manager Rafael Benitez vil trappe opp forsøkene på å hente Portsmouths Glen Johnson til klubben.

Real Madrid ser til Anfield Road, og vil hente Alvaro Arbeloa for 8 millioner pund.

Og Liverpool har svart med å legge 6 millioner pund på bordet for Reals Alvaro Negredo, men kan få konkurranse fra Valencia.

Mens eks-Liverpool-, nå Tottenham-spiss Robbie Keane kan bytte klubb for tredje gang på et år - i alle fall om Sunderland og manager Steve Bruce får de som de vil.

Tottenham-sjef Harry Redknapp på sin side prøver å få i stand en avtale med Toulouses midtbaneduo Moussa Sissoko og Etienne Capoue.

Chelseas nye manager heter Carlo Ancelotti, og italieneren ønsker å hente landsmannen og Milan-legenden Paolo Maldini til trenerapparatet i londonklubben.

David Beckhams uttalelser om at han ønsker seg tilbake til Premier League har satt toppklubber i England, Tottenham inkludert, i alarmberedskap.

Og Sepp Blatter, øverste høvding i Fifa, mener Cristiano Ronaldo er «fotballens Picasso», og at portugiseren er verdt samtlige av de 80 millionene med pund som Real Madrid har betalt for juvelen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.