*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Geoff Caddick/AFP

Spansk sol kan friste for flere enn Cristiano Ronaldo.

20.06.09 12:19

Cristiano Ronaldo er borte fra engelsk fotball, men portugiseren trenger ikke være den eneste som forlater fotballøya til fordel for sørligere strøk før Premier League-sesongen sparkes i gang 15. august.

Barcelona har nemlig slått fra seg planene om å hente Franck Ribery fra Bayern München, og forbereder i stedet et bud på 25 millioner pund for Aston Villas Ashley Young.

I tillegg gjør katalonierne seg klare til å by 35 millioner pund for Liverpools Javier Mascherano - et bud som kan komme til å bestå av 20 millioner pund pluss spissen Bojan Krkic.

Men også i England vil man handle. Ikke minst i Manchester City.

Øverst på handlelista står antakeligvis Carlos Tévez, og i Manchester City er man sikre på at de vil kapre Tevez fra rivalene i Manchester United foran nesa på Chelsea og Liverpool.

Mens i London er Chelsea-sjef Carlo Ancelottis mål å sikre seg Roma-backen Philippe Mexas, verdsatt til 12 millioner pund, som erstatning dersom Ricardo Carvalho skulle forsvinne til Inter.

I Chelsea har man også overgått Real Madrids bud på Valencias David Villa, og engelske Daily Star skriver at Valencia ønsker at spissen skal velge Chelsea - selv om Villa selv foretrekker Real Madrid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Miguel Vidal/REUTERS

Noe tvetydig, selvsagt, ettersom Valencia-president Manuel Llorente fredag uttalte at David Villa kommer til å bli værende på Mestalla.

Vi forflytter oss en anelse lenger nord i den engelske hovedstaden, og til Arsenal. Signeringen av midtstopperen Thomas Vermaelen baner nemlig vei for en Kolo Toure-exit, og Manchester City ønsker å skaffe seg mannen fra Elfenbenskysten for 12 millioner pund.

I Aston Villa vil Martin O'Neill by 8 millioner pund for Englands og Middlesbroughs U21-spiller David Wheater.

Mens Gianfranco Zola og West Ham fortsatt ikke har gitt opp en leieavtale med Inters Mario Bolatelli.

Sunderland-manager Steve Bruce er lysten på Liverpools Jermaine Pennant, hvis kontrakt med Liverpool går ut denne sommeren.

Bolton har slått Blackburn i jakten på Portsmouths midtbanespiller Sean Davis, og er nå ute etter West Bromwichs venstreback Paul Robinson. Ikke Blackburn-keeperen, altså, om noen skulle tro det.

Tottenham kvitter seg muligens med Giovani Dos Santos, ettersom Atletico Madrid står klare med 4 millioner pund for meksikaneren som tilbrakte slutten av 2009-sesongen på lån i Ipswich.

Helt til slutt: Jamie Carragher ber lagkamerat Xabi Alonso motstå fristelsen til å flytte til Spania og Real Madrid, og heller forbli i Liverpool. Og med også Javier Mascherano og Alvaro Arbeloa linket til andre klubber, forteller Carragher at han håper ingen forlater Anfield denne sommeren.

Kilde: BBC

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.