*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: JUAN MABROMATA (AFP)

Kan denne mannen erstatte Cristiano Ronaldo?

14.07.09 11:30

Lørdag handler det meste om Manchester Citys desperate forsøk på å kjøpe seg en plass blant de beste lagene i Premier League. En slagplan som så langt ikke har vært særlig fruktbar. Fredag kunne den steinrike klubben opplyse at de har gitt opp håpet om å hente Samuel Eto’o, og nå ser det også ut til at overgangen til Carlos Tevez kan ryke, skal man tro The Daily Star. Tabloiden melder nemlig at argentineren ikke har det travelt med å avgjøre framtiden, og at han avventer en avgjørelse i vente på et tilbud fra Chelsea. The Sun sitter imidlertid på helt annen informasjon, og hevder at spissen vil bli klar for de lyseblå før de starter sesongoppladningen i Sør-Afrika på onsdag.

Daily Express deler trolig kilder med The Sun, for også den avisen hevder å vite at Tevez kommer til å spille i lyseblått neste sesong. Samme avis kan også avsløre at City fortsatt ikke har gitt opp kampen om å hente Chelsea-kaptein John Terry, og at de står klar med et nytt bud på stopperen verdt rundt 400 millioner norske kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Nyheten om at Terry kan være på vei inn porten, ser imidlertid ikke ut til å påvirke Citys forsvarskjempe Richard Dunne. Den beinharde forsvareren har ingen planer om å forlate City of Manchester Stadium, til tross for at både Stoke og Sunderland skal ha fått bud på rundt 40 millioner kroner akseptert.

I den røde delen av Manchester har man så langt hentet inn angrepsvåpnene Michael Owen, Antonio Valencia og Gabriel Obertan, men Sir Alex Ferguson har fortsatt flere spisser på ønskelisten. Øverst skal viss nok Sergio Agüero stå. Den anvendelige spilleren, som tjener til sitt daglige brød i Atlético Madrid, kan komme til Old Trafford i bytte mot Nani, samt en pengesekk fylt med den nette sum av 300 millioner kroner.

Fredag ble det hevdet at Liverpool-manager Rafael Benitez hadde lagt inn et bud på Bayern Münchens Franck Ribery, men ifølge spanjolen selv, er dette bare tull. De røde fra Merseyside har i stedet sansen for Wigan-spilleren Lee Cattermole, som de håper kan bli en fullverdig erstatter for Xabi Alonso eller Javier Mascherano, som begge er aktuelle for nye arbeidsgivere. Sunderland skal imidlertid også være ute etter spilleren, men har fått avslått et bud på Cattermole verdt 50 millioner.

Arsenal ser ut til å få beholde to av sine største stjerner. Ifølge Daily Express har Andrej Arsjavin benektet at han ønsker å gå til favorittklubben Barcelona, og samme avis kan også fortelle at kjøpekåte Real Madrid ikke kommer til å følge opp sin interesse for Francesc Fabregas.

Tottenham vil stikke kjepper i hjulene for Everton, og har planer om snappe opp den engelske U21-backen Kyle Naughton fra Sheffield United foran nesa på blåtrøyene.

Spurs-manager Harry Redknapp ønsker seg også en kraftkar på topp, og foreslår derfor at Sunderland-spiss Kenwyne Jones blir inkludert i en byttehandel med Darren Bent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP/Scanpix

Everton har hatt stor suksess med å hente spillere fra Standard Liege (Marouane Fellaini), og håper nå å hente en ny stjerne fra den belgiske klubben. Tidligere Tottenham-spiller Stephen Defour skal nemlig være aktuell for Goodison Park-klubben, og vil trolig koste David Moyes i overkant av 120 millioner kroner.

Fulham skal være villig til å punge ut rundt 110 millioner for å sikre seg 2-metersmannen Peter Crouch. Brede Hangelands klubb har allerede gått med på å selge Bobby Zamora til Hull, og trenger derfor en erstatter på topp.

Sunderland skal også være ute etter den tidligere Liverpool-spissen, og skal ha lagt inn et bud på nærmere 150 millioner, etter at deres første bud ble avslått av Portsmouth.

Også en annen tidligere Liverpool-spiller kan være på vei mot et klubbskifte. Boudewijn Zenden hevder i hvert fall at Fulham skal være villig til å hente ham tilbake til England.

Middlesbrough spiser ikke lenger kirsebær med de store, og må nok belage seg på å miste noen av sine beste spillere. Ifølge The Sun skal klubbens manager, Gareth Southgate, ha gitt klarsignal for å selge Stewart Downing og Tuncay Sanli til Aston Villa for en samlet sum av 180 millioner kroner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag