*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Mye å tenke på for Sir Alex Ferguson, i opptakten til søndagens ligacupfinale, skal vi tro ryktene.

27.02.10 12:50

Det har blitt skrevet mye om den omfattende gjelden i engelsk fotball den siste tiden. Og verst av alle klubbene i England er Liverpool og Manchester United som skylder svimlende summer. Nå skal sistnevnte være under press på å kvitte seg med spillere for å slette gjeld. Det kan bety sommersalg på Old Trafford, der Daily Star spekulerer i at så mange som 15 spillere må forlate United. Uniteds gjeld rapporteres å ligge rundt sju milliarder kroner, og de heteste salgsobjektene skal være Michael Owen og keeper Ben Foster.

Uroen i Chelsea ser ut til å vedvare. Nå skriver Daily Mail at fem Chelsea-spillere har uttrykt sin støtte til tidligere lagkamerat, nå Manchester City-spiller, Wayne Bridge, etter at det kom fram at Chelsea-kaptein John Terry hadde et forhold til Bridges eks-kjæreste. Dukker det opp flere kontroverser på Stamford Bridge utover sesongen? Vi følger spent med.

Den jamaicanske sprintstjernen Usain Bolt har aldri lagt skjul på at han er Manchester United-fan. Verdens raskeste mann har tidligere vært på trening med storklubben, og delte i tillegg ut prisen til årets spiller på klubbens årlige bankett ved sesongslutt i fjor. Nå er Bolt mer enn klar for å se fotballheltene hente hjem årets første trofé, i ligacupfinalen mot Aston Villa. - Jeg ønsker å feire tittelen til slutt, sier Bolt, som skal følge finalen fra hjemmet sitt i Kingston, skriver the Sun.

Managerkarrieren til Paul Ince har ikke akkurat fått noen fantastisk start. Ince ledet som kjent Blackburn i starten av forrige sesong, men varte ikke lenge etter dårlige resultater. I fjor sommer tok han over som sjef for Milton Keynes Dons, men nå ser det ut til at ledelsen har fått nok. Tidligere Watford- og Reading-manager Brendan Rodgers er, ifølge Daily Mail, mannen som skal erstatte Ince.

Reading anker ikke det røde kortet Jobi Ancuff fikk i FA-cupens femterunde mot West Bromwich. Det betyr at vingen ikke kan spille mot Aston Villa i kvartfinalen, skriver Daily Mail.

Om ikke gjeldstrøbbelet i Manchester United gir Sir Alex Ferguson høyt blodtrykk, er kanskje denne nyheten noe som vil sette skottens blodpumpe i gang. Premier League vurderer nemlig å innføre bøter til medlemmer som ikke gir intervjuer til rettighetsinnehavere. Det ble nemlig gjort en avtale om dette ved starten av sesongen, og nå ønsker Premier League altså å håndheve denne avtalen. Det kan bety at Ferguson igjen må gi intervjuer til BBC. United-manageren har ikke gitt intervjuer til den britiske fjernsynskanalen siden 2004, etter at kanalen viste en dokumentar om sønnen Jason Ferguson, skriver The Independent.

Dwight Yorke, som sammen med Andy Cole, dannet det som blant mange regnes for å ha vært tidenes beste spisspar, har uttalt seg om hvorfor karrieren i United ble så kort. Duoen Cole og Yorke herjet sammen i Manchester United ved årtusenskiftet, men Yorkes karriere i United varte bare i fire år. Yorke som kom til United fra Uniteds ligacupfinalemotstander på søndag, Aston Villa, tenker likevel ikke på at karrieren på Old Trafford tok slutt for tidlig. - Ville jeg gitt opp damene og nettene på byen for ett år til i United? Ville det gjort meg glad? Ville det gjort meg til den jeg er i dag? Jeg er ikke så sikker på det, sier Yorke ifølge Daily Express.

Kilder: BBC m.fl.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.