Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Bob Edme/AP

Sjekk hvem som skal score mål for Arsenal neste sesong.

Marouane Chamakh står uten kontrakt til sommeren, og det har aldri vært noen hemmelighet at måljegeren kommer til å forlate Bordeaux ved sesongslutt. Mange klubber har blitt linket til marokkaneren, men Arsenal har hele veien sett ut til å være favoritt til å sikre spilleren. Ifølge The Mirror skal 26-åringen også selv ha bekreftet at londonklubben blir hans neste arbeidsgiver.

Mens Chamakh trolig kan vente seg en saftig lønnsøkning i Arsenal, finnes det fortsatt de som spiller ball for knapper og glansbilder. I West Ham skal Mido angivelig kun tjene 1000 pund i uka for å humpe rundt på banen. Den egyptiske spissen sier selv at han takket nei til et mye bedre tilbud fra en annen Premier League-klubb for å bli en del av «Hammers»-stallen.

Og spillere med samme lønnsnivå som Mido er det nok flere enn West Ham som kunne trengt i disse trange tider. Økonomien hos Premier League-klubbene er som kjent ikke av det beste slaget, og de fleste steder er det eierne som får skylden for situasjonen. Manchester United-fansen har lenge håpet å kvitte seg med den amerikanske eieren Malcolm Glazer, som har påført klubben en vanvittig gjeld, og en gruppe kalt «de røde ridderne» kan bli redningen for storklubben. United-manager Sir Alex Ferguson sier i hvert fall at han støtter denne anti-Glazer-kampanjen, men skotten advarer likevel fansen mot å boikotte lagets kamper som en protest mot den omstridte eieren.

Birmingham kan heller ikke skryte av økonomien, til tross for at klubbens eier, Carson Yeung, har lovet spillerkjøp i øst og vest etter at han overtok som eier i august. Klubben har nemlig annonsert et tap på rundt 200 millioner kroner for fjoråret.

Dårlige nyheter for Chelsea, svært dårlige nyheter. Michael Essien er trolig ute for resten av sesongen på grunn av en kneskade. Den viktige midtbanekrigeren pådro seg skaden tidligere i sesongen, og har vært gjennom en operasjon for å bli bedre. Det er restitusjonen fra denne operasjonen som er ventet å holde Chelsea-stjernen utenfor de kommende månedene.

Det er ikke all verden av transfernyheter om dagen, men det er likevel verdt å nevne at Wigan-manager Roberto Martinez har et håp om å hente sin spanske landsmann José Callejon til klubben. Spissen tjener for tiden til sitt daglige brød i Espanyol, og skal være verdsatt til rundt 40 millioner kroner.

Kilder: Daily Mail, The Times, Daily Mirror, The Sun, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.