*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix

Manchester United, Liverpool, Arsenal og Chelsea jakter «Tysklands Messi».

18.09.10 11:57

Mens Mesut Özil har blitt stemplet som Tysklands svar på Zinedine Zidane, så blir Marko Marin i pressen omtalt som den samme nasjons svar på Lionel Messi. Dette til tross for at de begge har prestert såpass bra den siste tiden at de fleste fotballfans nok kjenner dem best som nettopp Özil og Marin. Førstnevnte forlot Werder Bremen i sommer til fordel for Real Madrid, og når overgangsvinduet åpner i januar kan fort også sistnevnte ende opp i en storklubb utenfor Tysklands grenser. 21-åringen skal nemlig være ønsket i flere lag fra England.

I hvert fall om man skal tro det som må kalles løse rykter nå i en periode da det ellers er ganske stille på overgangsfronten. Manchester United, Liverpool, Arsenal og Chelsea skal angivelig alle følge tyskeren nøye. Det er heller ikke til å legge skjul på at Marin har imponert stort i den grønne drakten så langt denne sesongen, og den offensive spilleren tegnet seg blant annet på scoringslisten da Werder Bremen snek seg forbi Sampdoria i mesterligakvaliken. Samme mann var også på farten da Rune Bratseths gamle klubb snudde 0-2 til 2-2 hjemme mot Tottenham i gruppespillkampen tidligere denne uken.

Ryktet om at United skal være blant de interesserte passer også bra med manager Sir Alex Fergusons transferpolitikk. Skotten har en tendens til å gå for unge fremadstormende spillere framfor de mer etablerte, og avslørte nylig at han blant annet takket nei til å signere Joe Cole i sommer. Han endte som kjent opp i Liverpool, som møter nettopp United til storkamp søndag.

En annen spiller som har blitt nevnt i forbindelse med Manchester United er Ajax-keeper Maarten Stekelenburg. Mannen som måtte se Andres Iniestas skudd forbi seg i VM-finalen har blitt mye omtalt i løpet av sommeren, men selv ønsker han å fullføre årets sesong i Nederland. Til sommeren derimot kan en overgang være aktuell, og han foretrekker United.

Sir Alex skapte store overskrifter i engelsk presse da han hentet portugisiske Bebe usett i sommer. Overgangen har imidlertid skapt håp hos flere unggutter i Portugal, og Sporting Lisboas Wilson Eduardo (på lån i Beira Mar), er en av mange som nå går rundt med en drøm om å bli oppdaget av Uniteds speidere, for så å få en drømmeovergang til Old Trafford.

Og de røde fra Manchester er hete på ryktebørsen denne lørdagen. Luis Suarez er en annen mann som pressen har linket til klubben, også han fra Ajax. Nederlenderne er imidlertid ikke så lystne på å selge sin måljeger fra Uruguay, og har satt en prislapp på rundt 300 millioner kroner på spilleren. Inter og Barcelona skal også følge nøye med på Ajax-spissen.

Så tar vi turen til London og Arsenal. Danske Nicklas Bendtner har slitt mye med skader den siste tiden, og det har figurert historier i de kulørte avisene om at spissen kan bli tvunget til å legge støvlene på hylla i ung alder. Selv hevder spissen at dette bare er tull og tøys, og at han har det bra.

En Arsenal-spiss som har sett solid ut så langt denne sesongen er Marouane Chamakh - av kritikere kalt en fattigmanns Cristiano Ronaldo. Marokkaneren ønsker først og fremst å takke tidligere Bordeaux-trener og nåværende Frankrike-trener Laurent Blanc for at han nå nyter stor suksess i en av verdens største klubblag. Blanc var Chamakhs sjef i Bordeaux.

Kieron Dyer derimot har lenge slitt med de samme problemene som Bendtner, altså skader. Den en gang så lovende midtbanespilleren tjener for tiden til sitt daglige brød i West Ham, men det blir nødvendigvis ikke lenge. Den hissige briten skal ha kommet på kant med «Hammers»-manager Avram Grant, etter å ha fått beskjed om at han ville bli benket mot Stoke.

Siden Maarten Stekelenburg angivelig foretrekker Manchester United foran Arsenal, så kan Mark Schwarzer fortsatt være mannen som kan bli londonklubbens nye etterlengtede sisteskanse. I sommer ble han heftig linket, uten at det skjedde noe. Fulham på sin side håper at veteranen signerer en ny kontrakt på Craven Cottage, slik at han blir værende i klubben.

Gary Speed er sjef i Sheffield United og den tidligere Leeds-spilleren ønsker å forsterke. Unggutten Barry Bannan fra Aston Villa skal være aktuell for en låneavtale.

Og til slutt en liten hyllest til John Terry. En av verdens farligste måljegere, Barcelonas David Villa, mener nemlig at Chelseas forsvarssjef er den tøffeste motstanderen han noen gang har møtt. Ikke bare fordi Terry er en kompromissløs stopper, men også fordi engelskmannen ifølge Villa er en glimrende forsvarsspiller.

(Kilder: BBC, Sky Sports, Sportinglife, Daily Mirror, The Guardian, Daily Mail).

Få Nettavisens PL-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.