Lørdagens Premier League-rykter

Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Sjekk den heftige ønskelista til Harry Redknapp.

21.05.11 11:31

Ragnarok - gudenes ende - er nær!

Søndag spilles den aller siste Premier League-runden, og det skal avgjøres hvilke klubber som havner i himmel, og hvilke som blir felt av Midgards ormen. Manchester United er som kjent allerede sikret sin 19. ligatittel. Kampen om 3.- og 4.-plassen er imidlertid ikke avgjort. Samtidig krangler fem lag om to nedrykksplasser.

I den norrøne mytologien heter det at verden igjen vil oppstå etter Ragnarok, å bli grønn og fruktbar.

Det er selvfølgelig høyst usikkert om det samme vil skje når Premier League-sesongen tragisk nok er over. Om så likevel skulle bli tilfelle, kan de engelske entertainerne friste med en travel overgangssommer.

Den øverste guden på White Hart Lane, Harry Redknapp, er blant de aller ivrigste. West Hams Scott Parker, som ble kåret til journalistenes favorittspiller denne sesongen, fristes av både Spurs, Liverpool og Arsenal.

Redknapp kjemper samtidig mot Chelsea og Manchester City om underskriften til den belgiske keeperen Thibaut Courtois, som ikke er eldre enn 19 år.

Tottenham er nemlig på desperat jakt etter en ny målvakt. Ajax-spiller Maarten Stekelenburg, Birminghams Ben Foster og Citys Shay Given er alle aktuelle navn i arvtakerrollen til tabbekeeper Heurelho Gomes.

Nevnte Ben Foster jaktes forresten også av Aston Villa, og mye tyder på at den tidligere United-keeperen vil takke ja til et tilbud dersom Birmingham rykker ned fra Premier League.

Men tilbake til London og White Hart Lane. For Redknapps liste er lang. Det neste navnet som står oppført, er Ryan Shawcross. Stoke fristes av Sebastian Bassong i bytte mot 23-åringen Shawcross.

Den franske klubben Lille kan på sin side få nesten 100 millioner kroner for Gervinho. Redknapp skal ha sett to kamper med den ivorianske spissen forrige uke, men er ikke alene om å følge med på 23-åringen. Everton, Liverpool, Manchester City og Arsenal kan alle finne på å knuse Redknapps Gervinho-drøm.

Store navn til tross, Tottenham, som kjemper mot Liverpool om tabellens femteplass, kan finne på å hvile sine største stjerner i eventuelle Europe League-kamper neste sesong. Klubbens hovedfokus vil nemlig være Premier Leagues fjerdeplass, og den tilhørende mesterligabilletten.

Men nok om Spurs.

Vi holder oss imidlertid i hovedstaden, og forflytter oss til Emirates Stadium. Arsenal ønsker å styrke den bakerste rekka, og vurderer å punge ut 150 millioner kroner for Bolton-forsvarer Gary Cahill.

Arsène Wengerer lurer samtidig på om han skal legge inn et bud på Blackburn-stopperen Phil Jones.

Begge de nevnte spillerne jages imidlertid også av Roberto Mancini og Manchester City.

Visste du at du kan få dagens Premier League-rykter tilsendt på SMS? Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Også den tredje store London-klubben, Chelsea, gir lyd fra seg når sommervinduet nå gløttes på. Klubben ønsker seg Wigans populære James McCarthy. Midtbanespilleren har blitt påklistret en prislapp på nesten 200 millioner kroner.

Liverpool graver i lommerusket for å utfordre Chelsea i kampen om McCarthy.

Samtidig må Anfield-gjengen kjempe mot erkerival Manchester United om Newcastle-forsvarer Jose Enrique.

Kenny Dalglish vurderer samtidig å hente tilbake midtbanespilleren Alberto Aquilani, som har vært på utlån til Juventus store deler av sesongen.

Det gjør forresten ingen ting om du klikker her, og velger å like Nettavisen Sport på Facebook.

Alex Ferguson og United er tilsynelatende like stille i forkant av sommerens overgangsvindu, som de var før vinterens. Klubben fokuserer isteden på å beholde Old Trafford-legendene. Paul Scholes vurderer, i en alder av 36 år, å legge opp som fotballspiller etter sesongen. Sir Alex har imidlertid andre planer for rødtoppen, og vil komme med en personlig appell til United-yndlingen.

Gary Neville har på sin side klart å motstå Ferguson, og er klar for pensjonisttilværelsen. Men først skal 36-åringen få æren av å hylles med en testimonialkamp mot JuventusOld Trafford. David Beckham er blant spillerne som vil være i Nevilles United-tropp.

Startoppstillingen de rød djevlene vurderer å sende ut på gressmatta i sesongavslutningen mot Blackpool søndag, står i fare for å ikke se like stjernespekket ut. Ferguson ønsker å spare spillere foran mesterligafinalen mot Barcelona om én uke, men trues med sanksjoner av FA dersom han stiller med en svekket tropp. United-forsvarer Rio Ferdinand sier til The Sun at han syns truslene er latterlige.

I samme intervju avslører Ferdinand årsaken til at Manchester United topper Premier League-tabellen. Han mener Wayne Rooney skal ha æren, etter at han la fra seg avskjedsplanene han hadde i oktober.

Samtidig får Chelsea-manager Carlo Ancelotti skylden for at de blå ikke klarte å kopiere seriegullet fra i fjor. Italieneren skal være forberedt på å miste jobben da han møter med Chelsea-styret neste uke.

Klubbens eier, Roman Abramovich, ønsker at Tyrkias landslagssjef, Guus Hiddink, skal ta over jobben på Stamford Bridge, men fristes også av Tottenhams Harry Redknapp, som med det ikke bare fikk æren av å åpne dagens Premier League-rykter, men også avslutte dem.

Nettavisen ønsker alle sine Premier League-venner en strålende dag!

Kilder: Daily Mail, The Sun, Daily Star, The Times, Daily Mirror, Metro, TALKSPORT, Daily Express

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.