Gå til sidens hovedinnhold

Lørdagens Premier League-rykter

Emile Heskey er viss nok for snill for Aston Villa.

I det kalenderen viser at vi har kommet til den 17. oktober, er det akkurat 75 dager igjen til overgangsvinduet på nytt åpner i Premier League. Mens noen klubber må nøye seg med å sitte på sidelinjen å observere hva som skjer, så finnes det enkelte andre lag som stort sett kan gjøre hva de vil. Dette gjelder kanskje først og fremst steinrike Manchester City. De lyseblå gjorde en rekke kupp på overgangsfronten i sommer, og har nok også et og annet navn på blokka til nyttårsslaget starter. City-manager Mark Hughes er imidlertid klar på at han ikke kommer til å gå bananas sånn helt uten videre. Ifølge Manchester Evening News kommer waliseren bare til å gjøre små justeringer på spillerstallen i januar.

En annen klubb som har fersk kapital å svi av er Birmingham City. Klubbens nye eier, Carson Yeung, har lovet masse midler til spillerkjøp så fort juleribba har lagt seg rundt magen på Ola Nordmann, og manager Alex McLeish er naturlig nok storfornøyd. Mye penger fører ofte til store forandringer, noe den skotske treneren også er klar over. Han frykter imidlertid ikke for jobben i den hardtsatsende klubben, og insisterer på at det å forlenge kontrakten på St. Andrews er det siste han tenker på om dagen. Så da vet vi det!

Mer managersnakk. West Ham-sjef Gianfranco Zola har den siste tiden blitt linket til trenerjobben i gamleklubben Napoli, men den kortvokste italieneren har gjort det klart at han vil bli på Upton Park. Til tross for at laget har hatt en rekke problemer i sesonginnledningen, ønsker mannen med de en gang så magiske føttene, å fullføre den jobben han har påbegynt.

Gode gamle Roy Hodgson har blitt nevnt som ny landslagstrener for Sverige, men Fulham-bossen kan likevel avsløre at han så langt ikke har hørt et eneste pip fra våre blå og gule naboer i øst. Han skal likevel være veldig interessert i å starte forhandlinger om en ny kontrakt på Craven Cottage, og en lønnsøkning kan nok gjøre sitt til at Brede Hangeland, Erik Nevland, og Bjørn Helge Riise får fortsette å jobbe med den tidligere Inter-, Viking- og Blackburn-manageren.

Sir Ivanhoe of Birmingham, eller Emile Heskey som han også kalles er misfornøyd med spilletiden i Aston Villa. Klubbens manager, Martin O'Neill, mener at den storvokste spissen må slutte å opptre som en «snill gutt» om han skal en sjanse til å noen gang få mer førstelagsfotball på Villa Park.

Men om Heskey fortsatt ønsker å oppføre seg eksemplarisk, så har Wigan ingen problemer med å overta den snilleste gutten i klassen. Wigan-manager Roberto Martinez innrømmer i hvert fall at han gjerne henter «måljegeren» tilbake til klubben han forlot så sent som i januar 2009.

Bolton-stopper Gary Cahill vokser seg bare større og større. Forsvarskjempen har blitt linket til en rekke italienske storklubber (!) den siste tiden, og har i tillegg blitt tatt ut i den engelske landslagstroppen. Bolton-manager Gary Megson mener derfor at klubben vil kunne håve inn store penger om de selger spilleren til sommeren.

Roman Pavlutsjenko er ikke særlig fornøyd med livet på White Hart Lane om dagen. Den russiske benkesliteren har måttet leve i skyggen av Robbie Keane, Jermain Defoe og Peter Crouch så langt i høst, og nå er han i ferd med å bli lei. Spissen er nemlig redd for at han skal gå glipp av VM-sluttspillet i Sør-Afrika om jobben som benkevarmer i London blir langvarig.

Til slutt bør det vel også nevnes at Carlos Tévez igjen har åpnet kjeften. Denne gangen truer den lille pluggen med å gi seg på det argentinske landslaget, fordi en og annen kritiker i hjemlandet har våget å la sine lite flatterende ord gå utover Manchester City-stjernen. Skulle spissen gjøre alvor ut av truslene må vel Diego Maradona ta til takke med å regjere over stjerner som Lionel Messi, Javier Mascherano, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain, Lucho Gonzalez og Ezequiel Lavezzi. Noe sier oss at mannen med «guds hånd» har så det holder.

Kilder: Daily Mail, Daily Mirror, Daily Telegraph, Manchester Evening News, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene