Gå til sidens hovedinnhold

Lørdagens Premier League-rykter

Ny spansk spiss til Liverpool? Sjekk ryktene her.

Liverpool-fansen har ikke altfor mange glade dager, og søndag blir det nok enda verre. Da venter nemlig Manchester United borte i FA-cupen. Derfor er Nettavisen i det snille hjørnet i starten på lørdagens rykter.

Les nemlig denne gladmeldingen, Liverpool-fans. Klubben deres skal være i samtaler med Sevilla om et 17-millionerskjøp av Alvaro Negredo - spissen som har vært innom Real Madrid, aldri spilt for dem, men bøttet inn mål for Almeria og Sevilla de siste årene. Tar man med at Liverpool jobber for å selge Ryan Babel til Hoffenheim, så må vel lørdagen være reddet. Nettstedet footylatest prøver riktignok å ødelegge freden, de skriver at Fernando Torres har instruert agenten sin om å finne ham en ny klubb fortere enn fortest, men hvor ofte har footylatest vært først på overganger av den typen?

David Beckham kommer trolig til Premier League i helga. Han må bare skrive under for Tottenham først. Alle har ikke vært like fornøyde med det, men manager Harry Redknapp forsvarer det hele. - Jeg har tidligere hentet veteraner som Paolo di Canio, Teddy Sheringham, Stuart Pearce, Paul Merson og Kanu til klubber jeg har vært i. Det ble gullkantet for de klubbene, sa Spurs-manageren - og la til at hva skal man med Peter Crouch hvis man ikke har noen til å sende innlegg i lufta mot ham? Hva, sier vi? Alle vet jo at Crouch er en av få spillere som faktisk er lavere når han hopper enn når han står vanlig, siden han har en egen evne til å bøye seg når han hopper.

Vi må vel også ta med denne kuriøsiteten. Beckhams første kamp kan bli mot Manchester United. Hans siste mot AC Milan.

Nettstedet Caughtoffside skriver også at Redknapp vurderer å legge 40 millioner pund på bordet for trioen Daniel Agger (Liverpool), Scott Parker (West Ham) og Emmanuel Adebayor (Manchester City). Dessuten er David Bentley så godt som klar for Birmingham, men det er gammelt nytt. Han skriver under for dem i løpet av helga.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Legg imidlertid merke til at nettsteder som footylatest, imscouting og caughtoffside uten unntak har de mest spektakulære overgangsryktene hver eneste dag. Ta det derfor med en klype salt at de lørdag også skriver at Real Madrid vil kjøpe Nemanja Vidic og Javier Hernandez fra Manchester United for 40 millioner pund, mens Arsène Wenger står klar til å by på Real Madrids midtstopper, Raul Albiol.

Gérard Houllier har ledet Aston Villa til sju tap på ni kamper, og forsøker som vanlig i klubbene han er i å bytte ut alle som eventuelt måtte mene noe annet enn ham. Steve Sidwell er klar for Fulham, John Carew skal være ønsket i WBA og flere andre har vært benket eller blitt koblet bort de siste ukene. Noen må imidlertid Houllier ha for å kunne stille med 11 mann, og Lyons Jean Makoun II er en het mann. Villamanageren bekrefter nå interessen, men er ærlig på at en overgangssum på sju millioner pund kan ødelegge.

Kanskje Houllier i stedet bør kikke rundt seg i Birmingham. Naboklubben Birmingham har en svenske, Sebastian Larsson, som er gratis fra sommeren av, og har vist at han har Premier League-nivå i kroppen for Alex McLeish´ lag. Birmingham sier lørdag at de er redd for at Larsson forsvinner - om enn ikke til Villa.

Asamoah Gyan har tidvis imponert for Sunderland denne sesongen, selv om manager Steve Bruce nesten alltid har foretrukket Darren Bent på topp - uansett hvor god eller dårlig han har vært. Nå vil Bruce likevel ha to nye afrikanere. Sulley Muntari kan være tilgjengelig fra Inter. Stephane Sessegnon kan være tilgjengelig fra Paris St. Germain. Det er imidlertid et problem med Muntari. Kona vil til London.

West Ham er kanskje den mest desperate av alle Premier League-klubber nå for tiden, og det understrekes av det siste lønnstilbudet til Wayne Bridge. Manchester City-backen er allerede ønsket av Aston Villa, men nå har West Ham bestemt seg for å gi ham 90.000 pund i uka for å få underskriften. Høyt, mener vi, men West Ham kan riktignok få inn litt penger til å finansiere det hele ved å selge Valon Behrami til Fiorentina. Hans ønske om en overgang til Roma gikk ikke i orden. Dermed er vi kommet til italiensk interessent nummer to.

Vi tar også med at West Ham er ute etter den spilleren som kanskje har størst grunn til å være skuffet om han ikke spiller i Premier League i februar. Jay Bothroyd, nå i Cardiff, er nesten blitt den mest omtalte i denne spalten, og spissen kan, hvis ryktene er rett, bortimot velge hvilken Premier League-klubb han vil spille for.

Her kan du se bekreftede overganger så langt i Premier League.

Everton har prestert mot de gode i år, de har bare vunnet fem kamper, men tre av dem er mot Tottenham, Manchester City og naborival Liverpool. Penger har de imidlertid ikke, og det ser vi lørdag. David Moyes vil nemlig gå for Araz Abdullayev fra Neftchi Baku i Aserbajdsjan. Lykke til, sier vi. Det går vel heller ikke an å finne opp akkurat det ryktet, så Everton-fansen får bare oppdatere spillerstallene sine.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Da er det mer spennende å se hva Blackburn skal bruke pengene sine på i januar. De har visstnok fortsatt ikke gitt opp å få Ronaldinho til Ewood Park, men det er kanskje mer trolig at Universidad de Chile-spilleren Mauricio Victorino kommer. Den 28 år gamle forsvarsspilleren er i alle fall ønsket av både Blackburn og Newcastle. Samtidig er Pascal Chimbonda på vei bort fra Blackburn. Han kan ende i Petter Vaagan Moens QPR - som også vil ha Jonathan Woodgate fra Tottenham.

Helt til slutt: Bolton skal - for n´te gang i denne spalten - ha vunnet kampen om å signere David Wheater fra Middlesbrough. Prisen har imidlertid gått opp. Tidligere var den 1,5 millioner pund. Nå skrives det at overgangssummen blir på 2,25 millioner pund.

Og da har vi omtalt mulige overganger for om lag 150 millioner pund.

Det må være greit nok på en lørdag.

Her kan du se bekreftede overganger så langt i Premier League.

(Kilder: Daily Mail, Tribalfootball, Daily Telegraph, Caughtoffside, Footylatest, BBC, TalkSPORT, The Times, Daily Mirror, Independent)

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken