Gå til sidens hovedinnhold

Lørdagens Premier League-rykter

«Hele Europa» vil overta Arsenals artillerikanon, mens Tottenham kan bli forsterket med tungskyts.

Heller ikke i dagens utgave av spalten kommer vi utenom Robin van Persie. Nederlenderen sørget for 30 Arsenal-mål forrige sesong, og dette ble selvsagt lagt merke til også utenfor England.

Riktignok er det Manchester City som ifølge The Sun starter budrunden på målmaskinen med et prisforslag på 15 millioner pund, om lag 140 millioner norske kroner.

Men samme avis nevner også at pengesterke klubber som Barcelona og Paris Saint-Germain ønsker seg mannen som har gjort det klart at han ikke forlenger kontrakten med Arsenal.

The Times supplerer med å melde at Milan kaster seg inn i kampen om å hente Van Persie før han går inn i sitt siste kontraktsår på Emirates. Sky Sports hevder at Juventus ligger best an i jakten på storscoreren, men tar også Real Madrid og Manchester United med blant frierne.

Samtidig forsøker Gunners erkerival Tottenham nok en gang å hente brennhete Leandro Damião (22) fra Internacional. At sistnevnte klubb nylig har sikret seg en toppspiss i Diego Forlán har gitt Spurs nytt håp om å kunne lokke til seg brasilianeren, mener Daily Mirror å vite.

Damiãos lagkompis Oscar (20) skal imidlertid ha avslått et tilbud om å komme til Nord-London. Metro melder at Spurs-formann Daniel Levy har sendt et bud på rundt 94 millioner kroner for midtbanetalentet.

En annen spiss som er blitt hevdet å se seg om etter ny arbeidsgiver er Jermain Defoe. Daily Mail skriver at den nye manageren i Tottenham, André Villas-Boas, ikke vil høre snakk om en overgang, og har slått fast at 29-åringen skal bli værende på White Hart Lane.

En som tilsynelatende ikke blir værende samme sted er Luka Modric. Kroaten er ifølge London Evening Standard fast bestemt på å reise til Santiago Bernabéu og Real Madrid. En overgang verdt nærmere 380 millioner kroner skal være på trappene.

Spent på hva som skjer i din favorittklubb i sommer? Nå kan du få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding - én melding hver dag, og du får instruksjoner om hvordan du avslutter abonnementet i den første meldingen).

Liverpool-manager Brendan Rodgers er nær ved å gjøre sitt første innkjøp på Anfield. Daily Telegraph skriver at Roma-spissen Fabio Borini (21) er på god vei til å melde seg klar hos Merseysides røde armé etter lange forhandlinger i Italia.

Junior Hoilett ses ikke på som en god investering hos Newcastle, ifølge Newcastle Chronicle. Tyneside-klubben heller ønsker seg australieren Curtis Good (19) fra Melbourne Heat. Good har i alle fall et lovende navn å slå i bordet med som overhodet ikke rimer på det engelske betegnelsen på toalett.

22-årige Holietts sjanse til å fortsette i europeisk toppliga skal likevel ikke være forspilt, selv om Blackburns fjorårssesong bokstavelig talt gikk i dass. Daily Mirror skriver at QPR, Sunderland, Everton og bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach alle er interessert i å hente vingen.

Queens Park Rangers skal for øvrig allerede ha spikret en avtale om å hente Manchester Uniteds Park Ji-sung til Loftus Road. Les mer om det her.

Vi avslutter med Daily Stars omtale av keeperen Emilano Viviano (26), som eies av både Inter og Palermo, men spiller for sistnevnte klubb. Italieneren står nemlig på blokka til to bitre Premier League-rivaler som ser ut til å måtte belage seg på dragkamp. Hvilke rivaler? Jo, Arsenal og Tottenham.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto