*Nettavisen* Sport.

Løv-Ham i fritt fall

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Timeglasset er i ferd med å renne ut for klubben.

1. divisjonsklubben har sendt ut varsel om permittering til både spillere og ansatte.

«Løv-Ham Fotball har sendt ut permitteringsvarsel til alle spillere og trenere knyttet til Løv-Ham sitt A-lag. Årsaken til varselet er at klubben gjør tiltak for at klubben skal unngå konkurs. Det jobbes med å finne løsninger på den økonomiske utfordringen, men hvis klubben ikke lykkes med dette innen 1. august vil klubben måtte trekke A-laget fra Adeccoligaen.»

Pressemeldingen er undertegnet styremedlem i Løv-Ham, Frank Almenning.

- Vi har troen på at dette skal gå bra, men vi er nødt å ta våre sikkerhetsregler, sier han til Bergens-Tidende.

- Hjerteskjærende
Trener Tom Mangersnes forteller at spillerne fikk den deprimerende beskjeden torsdag.

- Styret har vært ryddige, og spillerne tok imot beskjeden på en profesjonell og god måte. Men situasjonen er selvfølgelig bortimot en farsott. Det er hjerteskjærende om guttene, som bare har lyst å spille fotball på et høyest mulig nivå, kanskje mister den muligheten. De har lyst å utvikle seg og ta lærdom i Løv-Ham, men når de tar på seg Løv-Ham-drakten før kamp på søndag så vet de ikke hvor lenge de får gjøre det, sier trener Tom Mangersnes til Bergensavisen.

- Vi arbeider med å forhandle ned gjeld og å kontakte bedrifter i Bergen for å høre om de er villige til å bidra. Vi er jo alltid ute i sponsormarkedet, men nå er det selvsagt annerledes, dette er snakk om litt nødhjelp, sier Almenning.

Trolig er det tre-fire millioner klubben mangler for videre drift. Dette stammer fra det første halvåret i 2010.

Tung sesong
Løv-Ham hadde en lovende sesong i fjor, der de kvalifiserte seg for omspill til eliteserien, men måtte gi tapt med 0-2 for Fredrikstad. Siden den tid har klubben blitt trukket ett poeng av NFF på grunn av økonomisk rot, samt mistet sin dyktige trener Arne Sandstø til fordel for Sandefjord.

Klubben befinner seg i øyeblikket helt sist på tabellen med tynne fem poeng og én seier på 14 kamper.

Rett før jul i fjor gikk Trond Mohn inn og reddet profflisensen til Løvene ved å gi klubben eiendomsretten på det nye klubbhuset – noe som gjorde at klubben fikk tilført en regnskapsmessig verdi tilsvarende ni millioner kroner.

Kanskje er det nettopp Mohn som kan, eller må, være julenisse også denne gang for at klubben skal overleve på toppnivå.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.