*Nettavisen* Sport.

«Løvenes konge» senket «Løvehjerte»

Foto: AFP/Scanpix

Fernando Llorente gråt av glede.

26.04.12 23:20

ATHLETIC - SPORTING 3-1 (4-3 sammenlagt): Athletic Bilbao-spiss Fernando Llorente går under kallenavnet «El Rey Leon» i hjemlandet Spania. På norsk blir det selvfølgelig «løvenes konge» - som også er en kjent Disney-film.

Den store spissen har vært en flittig målscorer siden han fikk sitt gjennombrudd i baskerklubben og denne sesongen har 27-åringen scoret mer enn noen gang.

Ut med «Løvehjerte»
Med alle turneringer medregnet har Llorente dunket inn 28 mål - 17 av dem i ligaen. Før denne sesongen var rekorden for antall må i en sesong 23 - fra 2009/10-sesongen.

I torsdagens Europa League-semifinale mot portugisiske Sporting fra Lisboa ble Athletic-spissen igjen en sentral mann. I første omgang noterte han assist på begge vertenes scoringer.

Før han i andre omgang ble den store helten i det 88. minutt. Med sin scoring på tampen sørget han for at Athletic er klare for finalen. Der venter ligakollega Atlético Madrid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Scoringen sørget også for å sende Sporting-trener Ricardo Sa Pinto - som går under kallenavnet «Richard Løvehjerte» - og hans menn ut av turneringen.

Slo direkte tilbake
Det skulle gå 17 minutter før ballen lå i nettet på San Mames. Llorente fikk ballen av Iker Muniain og la den flott ned til Markel Susaeta. Fra 13-14 meter var kantspilleren iskald.

Sporting vant den første kampen i Lisboa med 2-1 og slik sett var lagene like langt, men vertene var foran på bortemål på stillingen 1-0. Det skulle imidlertid ikke bli stående.

Begge lag skapte en rekke gode sjanser og bød på en underholdende fotballkamp i første omgang. For gjestene kunne både Bruno Pereirinha og Anderson Polga satt inn scoring.

Hjemmelaget var også farlige og etter rundt 40 minutter fikk de to store sjanser. Først bommet Ibai Gomez i god posisjon, og deretter ble en avslutning fra Llorente reddet av Rui Patricio.

Like etter var det i stedet Sporting som skulle lykkes. Etter litt klabb og babb utenfor 16-meteren havnet ballen hos «Tricky» Ricky van Wolfswinkel, som på sedvanlig vis satte den i nettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Ett minutt på overtid i første omgang spilte Llorente til Ibai Gomez og denne gangen holdt kantspilleren roen og dermed sto det 2-1 til pause.

Llorente ble helten
Andre omgang fortsatte der den første slapp, med sjanser og underholdende fotball. Begge lag, spesielt vertene, skapte enorme muligheter i starten av omgangen, men det ville seg ikke.

Målscorer Susaeta og midtstopper Fernando Amorebieta fikk begge kjempemuligheter etter pause. Spesielt sjansen til stopperen var stor, men avslutningen var ikke så stor.

For Sporting testet tidligere Liverpool-spiller Emiliano Insua skuddbeinet i det 55. minutt. Ballen endret litt retning og smalt i stolpe og ut. Svært nære at Sporting fikk et andre bortemål.

Det skulle imidlertid altså drøye helt til det 88. minutt før spikeren i kista kom. Et frispark av Ibai Gomez fant Llorente og den 195 centimeter høye spissen sendte San Mames til himmels.

I den andre semifinalen mellom Valencia og Atlético Madrid ledet sistnevnte med 4-2 etter første kamp. Torsdag sørget Adran Lopez for 1-0-seier til Atletico på Mestalla og finaleplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.