RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover flere Lillestrøm-mål

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
For et par måneder siden var han ikke engang på benken. Nå er han helt.

LILLESTRØM-AALESUND 1-0:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Det har gjort vondt. I begynnelsen av mai lå Lillestrøm på 3. plass i Tippeligaen, og det ble snakket om medaljer.

Så gikk det galt.

Søndag, etter 105 dager og ni strake Tippeliga-kamper uten seier, kunne Kanarifansen omsider hylle sine egne helter igjen.

22 år gamle Edwin Eziyodawe ble den aller største, da han avgjorde kampen mot Aalesund i 2. omgang.

Skaden ødela
Han scoret seks mål i debutsesongen i fjor, og hadde høye mål for årets sesong. Så røk menisken, og han mistet hele oppkjøringen rett før seriestart. Så ble Tarik Elyounoussi leid inn, og etterpå ble han henvist til en plass på benken.

Eller tribunen.

- Det har vært en tøff tid, innrømmer han overfor Nettavisen.

- Jeg hadde store mål for sesongen. Så kom skaden. Da måtte jeg forandre på alt.

- Har du vært sint over å ikke få spille?

- Nei. Da hadde jeg bedt om å få reise vekk på lån. Men jeg vet at jeg har en plass i dette laget. Jeg vet at fansen elsker meg. Jeg elsker også dem. Samtidig vet jeg at treneren vet best. Derfor har jeg ikke hatt noen grunn til å være sint. Jeg har kun hatt grunner til å trene hardt, fortsetter han.

Fortsatt ikke på toppnivå
Med målet sørget han også for en drømmehelg for seg selv. Lørdag vant favorittlaget Arsenal hele 6-0 i Premier League. Så scorer han selv – nøyaktig ett år etter at han sist scoret i Tippeligaen – og mot Aalesund – som han også scoret mot på Åråsen i fjor.

- Hehe. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Jeg er fornøyd, men jeg aner ikke hvilke planer Gud har for meg.

- Går det ett år til neste mål nå?

- Nei, nei, nei, nei. Det kommer flere. Jobber jeg hardt kommer det flere mål i år også.

- Er du tilbake på toppnivå nå?

- Nei. Men jeg jobber for å komme dit.

Fornøyd med flere
Henning Berg mener nigerianeren får betalt for den harde jobben han har lagt ned etter skaden sin.

- Han er jo egentlig spiss, og det var stor konkurranse på den plassen i våres. Tarik (Elyounoussi) var jo her. Olly (Olivier Occean) også. Så har vi også en skade på Kiko (Mouehli) nå også. Det gjør det lettere å komme inn på laget.

- Samtidig har Edwin måttet lære seg kantrollen. Vi begynte å drille ham i den rollen i ferien, men han er fersk der. Det handler om løpskapasitet og det taktiske posisjonsspillet begge veier. I dag var han imidlertid bedre enn tidligere – både før og etter at han får ball, sier Lillestrøm-treneren.

Han var imidlertid ikke bare fornøyd med matchvinneren. Forsvarsrekka, som hindret Aalesund i å skape en eneste målsjanse, får også skryt.

- Mads Dahm gjør en utmerket debut fra start. Han har jo nesten ikke spilt midtstopper i hele år, og har bare trent med oss i noen uker. Da er det moro at han spiller så bra. Så gjør også Steinar (Pedersen) en utmerket jobb som venstreback. Det var solid – ikke noe tull, sier Berg om spillerne som fikk sjansen da Lars Kristian Eriksen slet med sykdom lørdag og natt til søndag.

Med seieren fikk Lillestrøm også åtte poengs avstand til Hønefoss på kvalifiseringsplass. Nå venter Stabæk borte i neste kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere