Lover reprise av superfinten

Og Jesper Westerberg mener nivået på LSK-treningene er bedre enn nivået på Allsvenskan.

18.02.12 08:22

LA MANGA (Nettavisen): Jesper Westerberg gikk i desember fra Mjällby til Lillestrøm, og erstatter Karim Essediri på kanarifuglenes høyreback.

Den svenske 26-åringen er til nå den eneste spilleren LSK faktisk har betalt overgangspenger for.

Og de pengene kan være med på å gjøre fotballkampene hakket morsommere på Åråsen i sesongen som kommer.

Westerberg er nemlig en moderne back, som ofte prøver på finurligheter med ballen i beina.

Superfinte
I 2008 spilte han en kamp for Halmstad mot Ljungskile i Allsvenskan, og der gjorde han en finte som senere har blitt en aldri så liten klassiker i Sverige (se video nederst i saken).

Westerberg dro først ballen mot venstre, før han lynhurtig dro den tilbake og gjennom beina til Ljungskile-forsvareren.

Nå lover han LSK-fansen at han vil forsøke å gjenta suksessen.

- Når det dukker opp muligheter, er det klart at man må plukke frem noen greier. Jeg prøver hvis muligheten byr seg, sier Westerberg til Nettavisen.

- Brukes flittig
Faktisk lærte han finten av en annen LSK-spiller.

- Første gang jeg så den, var det Johan (Andersson) som gjorde det. Vi spilte sammen i Landskrona Bois, og siden har jeg brukt den. Den brukes flittig når muligheten er der, men det er ikke noe jeg gjør hvis jeg er sistemann i forsvar, sier han og smiler.

Han har akkurat fullført en trening på La Manga, og forteller at han er blitt mektig imponert av nivået i sin nye klubb.

- Det er høyere nivå på våre treninger enn det var i Allsvenskan. Det har vært veldig bra tempo og høyt nivå, sier han.

- Det er spesielt?

- Absolutt. Men det sier vel mer om Allsvenskan enn Tippeligaen, sier han og smiler.

Skryter av Haglund
Han har funnet seg vel til rette i LSK, og har bosatt seg i Oslo sammen med kjæresten. Han skryter av jobben Magnus Haglund gjør for å få Lillestrøm tilbake i toppen av norsk fotball.

- Jeg liker Haglunds fotballfilosofi, og det var en av grunnene til at jeg valgte å gå til Lillestrøm. Han er en hard trener med gode retningslinjer og klare beskjeder om hva som gjelder, både på og utenfor banen, skryter han.

Lillestrøm har trent knallhardt i vinter, og Magnus Haglund har økt treningsmengden på Åråsen. Nå tror Westerberg at Lillestrøm endelig skal få en god sesong, etter flere år på nedre halvdel av tabellen.

- Det blir absolutt bedre enn i fjor. Hvis vi jobber som et lag, og spiller som et lag, kan vi klare en veldig god plassering. Det gjelder å holde i 90 minutter, ikke 45 eller 60, slik det kanskje har vært tidligere. Jeg tror at vi skal klare å prestere på et høyt nivå i Tippeligaen, avslutter han.

Her kan du se Westerberg-finta:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.