RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovpriser Morientes

Sist oppdatert:
Fernando Morientes ble nok en gang den store helten da Monaco onsdag spilte seg til Mesterliga-finalen. Trener Didier Deschamp er fra seg av begeistring for leiesoldaten.

Her kan du lese utviklingen i kampen

(Chelsea - Monaco 2-2 - sammenlagt 3-5): Fernando Morientes, som er på utlån fra Real Madrid, sendte selv ut Real i forrige runde. Onsdag kveld gjorde han kort prosess med Chelsea, i et fyrverkeri av en fotballkamp.

- Morientes er en veldig god spiller, og den beste på laget mitt fordi han er så mentalt sterk. Han inspirerer de unge på laget, samtidig som han er en usedvanlig god avslutter. Jeg var litt bekymret da han bommet på to sjanser i første omgang, for det gjør han sjelden, sier den gamle storspilleren Didier Deschamps om sin innleide helt.

Nå blir det Champions League-finale på Hassan El Fakiri. Nordmannen var ubenyttet reserve i semifinalen, og det blir nok ikke lett å spille seg inn i finalelaget.

Slump
En stakket stund var engelsmannene i finalen. For ett minutt før pause ledet nemlig Chelsea 2-0 - og var videre på bortemålsregelen, etter 1-3 i den første kampen.

Chelsea tok ledelsen etter halvspilt 1. omgang. Jesper Grønkjær la inn fra høyresiden, og ballen satt i det lengste krysset! Tvilsomt om det var bevisst. Men mål er mål.

Ett minutt før pause økte Frank Lampard til 2-0. I det øyeblikket var Chelsea i finalen. Melchiot spilte til Gudjohnsen, som igjen spilte Lampard fri på 16- meteren. Skuddet satt utagbart i hjørnet.

Nummer 200
Men på overtid reduserte Ibarra for Monaco. Rothen kom seg glimrende til dødlinja. Innlegget ble slått ut 45 grader til Morientes. Headingen gikk i stolpen, traff brystet på Ibarra, og gikk inn. Scoringen var for øvrig Monacos mål nummer 200 i de europeiske cupene, siden André Hess scoret det første mot Rangers i september 1961.


Et kvarter etter pause kom avgjørelsen. Etter at Chelsea hadde hatt flere gode muligheter, kontret i stedet Monaco. Fernando Morientes fornektet seg ikke. Han spilte vegg med Lucas Bernardi og avsluttet sikkert i hjørnet. Det var Monacos mål numme 100 i Champions League.

Umulig
Dermed måtte Chelsea hatt tre mål for å få finaleplassen. Selvsagt helt umulig, og luften gikk ut av hjemmelaget som en ballong.

Sjansemessig vant Chelsea 10-5 - men Monaco hadde Fernando Morientes. Det var forskjellen på semifinale og finale i Champions League.

Spesielt for Deschamps
Kampen ble veldig spesiell for Monacos trener Didier Deschamps. Han tilbragte en sesong i londonklubben mot slutten av sin framgangsrike karriere. Det lå ikke noe hokus-pokus bak Monacos vending etter pause.

- Jeg sa bare at de skulle gå ut og spille fotball. Vi stor jo bare og så på Chelsea i første omgang, og Chelsea beveget seg veldig bra, var Deschamps` beskjed i pausen.

- Det er utenfor min villeste fantasi og drøm å komme til finalen. Jeg er både glad og stolt over mine spillere, og det de har klart å oppnå i løpet av de siste åtte månedene. Det er deres fortjeneste, ikke min. Det er de som har talentet, sier Monaco-treneren.

Har vunnet før
Men han tar ikke fullstendig av etter seieren. Han vet at Porto blir en svært tøff kamp i finalen i Gelsenkirchen 26. mai.

- Porto blir tøft. De har mange landslagsspillere, og vant UEFA-cupen i fjor. Finaler er veldig spesielle. Jeg har vært med på å tape noen, forteller Didier Deschamps til AFP.

Men han var også med å vinne med Marseille med 1-0 over Milan i 1993.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere