*Nettavisen* Sport.

Löw rister på hodet av Götze-kritikk

Et snaut år etter at han avgjorde VM-finalen er Mario Götze benkesliter i Bayern München. Landslagssjef Joachim Löw forstår ikke kritikken mot 22-åringen. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Et snaut år etter at han avgjorde VM-finalen er Mario Götze benkesliter i Bayern München. Landslagssjef Joachim Löw forstår ikke kritikken mot 22-åringen.

Götze skrev seg inn i historiebøkene med gullskrift da han ble matchvinner i ekstraomgangene mot Argentina i fjorårets VM-finale i Brasil. De ti månedene som har gått siden den gang, har ikke vært noen dans på roser for VM-helten.

Götze har slitt med å få tillit i klubblaget, og den siste tiden har han blitt utsatt for krass kritikk fra blant andre Franz Beckenbauer. Den tyske legenden hevder Götze har holdning som en ungdomsspiller, og at han gir altfor lett opp de gangene han mister ballen.

Den slags karakteristikker vil ikke landslagssjef Löw høre snakk om.

– Inntil nylig var Mario den beste Götze i historien og alles VM-helt. Og nå er plutselig alt snudd, og alt ved ham er dårlig, sier Löw i et intervju med det tyske fotballforbundet.

Han mener det er urealistisk å opprettholde det nivået Götze viste under sluttspillet i Brasil i fjor sommer.

– Ingen kan innfri slike forventninger. For meg er det åpenbart at Mario er et fantastisk talent og en spiller som virkelig kan utgjøre den lille ekstra forskjellen, sier landslagssjefen.

– Det er ingen tvil om at han er en av verdens beste fotballspillere, tilføyer han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag