RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et snaut år etter at han avgjorde VM-finalen er Mario Götze benkesliter i Bayern München. Landslagssjef Joachim Löw forstår ikke kritikken mot 22-åringen.
Et snaut år etter at han avgjorde VM-finalen er Mario Götze benkesliter i Bayern München. Landslagssjef Joachim Löw forstår ikke kritikken mot 22-åringen. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Löw rister på hodet av Götze-kritikk

Et snaut år etter at han avgjorde VM-finalen er Mario Götze benkesliter i Bayern München. Landslagssjef Joachim Löw forstår ikke kritikken mot 22-åringen.

Götze skrev seg inn i historiebøkene med gullskrift da han ble matchvinner i ekstraomgangene mot Argentina i fjorårets VM-finale i Brasil. De ti månedene som har gått siden den gang, har ikke vært noen dans på roser for VM-helten.

Götze har slitt med å få tillit i klubblaget, og den siste tiden har han blitt utsatt for krass kritikk fra blant andre Franz Beckenbauer. Den tyske legenden hevder Götze har holdning som en ungdomsspiller, og at han gir altfor lett opp de gangene han mister ballen.

Den slags karakteristikker vil ikke landslagssjef Löw høre snakk om.

– Inntil nylig var Mario den beste Götze i historien og alles VM-helt. Og nå er plutselig alt snudd, og alt ved ham er dårlig, sier Löw i et intervju med det tyske fotballforbundet.

Han mener det er urealistisk å opprettholde det nivået Götze viste under sluttspillet i Brasil i fjor sommer.

– Ingen kan innfri slike forventninger. For meg er det åpenbart at Mario er et fantastisk talent og en spiller som virkelig kan utgjøre den lille ekstra forskjellen, sier landslagssjefen.

– Det er ingen tvil om at han er en av verdens beste fotballspillere, tilføyer han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere