RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SJOKKERT: Joachim Löw er sjokkert over beskyldningene om doping i Freiburg og Stuttgart i perioden da han spilte for klubbene.
SJOKKERT: Joachim Löw er sjokkert over beskyldningene om doping i Freiburg og Stuttgart i perioden da han spilte for klubbene. Foto: Dominic Ebenbichler (NTB scanpix)

Löw tar avstand fra dopingbeskyldninger

- Doping har ingen plass i fotballen.

Tysklands suksessrike landslagssjef Joachim Löw uttrykker sjokk over dopingbeskyldningene mot hans tidligere klubber Stuttgart og Freiburg.

- Doping har ingen plass i fotballen. Jeg er fullstendig mot det. Slik var det da jeg var spiller, og slik er det i dag som landslagssjef, sa Löw tirsdag i en uttalelse gjennom fotballforbundet.

Han spilte for Freiburg på slutten av 1970-tallet og for Stuttgart på begynnelsen av 1980-tallet. I fjor ble han kåret til årets fotballtrener i verden etter å ha ført Tyskland til VM-gull.

Tysk fotball rystes av en rapport som finner det bevist at det foregikk misbruk av anabole steroider i Stuttgart og Freiburg for nesten 40 år siden. Rapporten er resultat av en gransking av det som skal ha vært systematisk doping iscenesatt av idrettslegen Armin Klümper ved universitetet i Freiburg.

Rapporten på 60 sider er ennå ikke offentliggjort, men mandag la kommisjonsmedlem Andreas Singler fram et sammendrag på to sider. Han hevder at rapporten gir de første bevis på systematisk doping i tysk fotball.

Ved siden av fotballklubbene Stuttgart og Freiburg skal tysk sykkelsport ha benyttet seg av Klümpers ulovlige metoder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere