Löw vil ta rollen som festbrems

Joachim Löw. FOTO: Getty

Joachim Löw. FOTO: Getty Foto: Alex Grimm

Tysklands landslagssjef i fotball, Joachim Löw, hevder det hersker euforisk stemning rundt det polske fotballandslaget. Det vil han gjøre noe med.

04.09.15 08:26

Polen har fått en strålende start på EM-kvalifiseringen og topper gruppe D foran Tyskland. Ett poeng skiller lagene foran fredagens møte på tysk jord. Der kan tyskerne ta plass i førersetet med seier.

Skulle Löws menn tape kampen, kan situasjonen samtidig bli meget ubehagelig. Skottland er bare to poeng bak tyskerne og har på ingen måte gitt opp å sikre seg plass i EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Eufori

Löw innser at laget hans møter et lag i flyt.

- Polen er høyt oppe, de er nesten litt euforiske. De leder gruppen og vet at de kan kvalifisere seg for et stort mesterskap igjen, sier han foran fredagens kamp.

Tyskland har på sin side havnet i en litt uvant posisjon.

- Sammenlignet med andre kvalifiseringer er dette et litt annet utgangspunkt. Vi pleier å starte godt og innta teten i gruppa, og deretter holde oss der, sier landslagssjefen.

- Men vi er ikke i en presset situasjon. Vi er fornøyde med å være i denne situasjonen, og å ha avgjørende kamper foran oss. Det er en utfordring jeg ikke ser på som et press, tilføyer han.

Reus skadd

Tyskland tapte sitt første møte med Polen i kvalifiseringen 0-2. Fredag vil Löw ha revansje, men han vet det blir vanskelig.

– Polen har en klar filosofi. De lar motstanderen styre kampen og ligger selv og venter, sier landslagssjefen.

Han må klare seg uten skadde Marco Reus fredag. Han har pådratt seg brudd i en tå. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.