RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lær dette - bli millionær

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Magiske fotballferdigheter kan gjøre undre for lommeboken.

På overgangsvinduets siste dag punget Manchester City ut svimlende 320 millioner kroner for å sikre seg Robinho fra Real Madrid. Den brasilianske driblefanten ble dermed verdens fjerde dyreste spiller gjennom alle tider.

Det er nok ikke umulig å tenke seg at Robinho også hever en betydelig ukelønn i den nyrike Manchester-klubben. Alt som skal til er altså noen magiske fotballferdigheter og en overbevisning om at du alltid får viljen din.

Under kan du se noe av det som kreves for heve millionlønn i Manchester City.

Driblefanten Robinho ble født i Sao Vicente i Brasil for 24 år siden og ble tidlig kjent for å være en av verdens største fotballtalenter. Mange sammenlignet faktisk den lille teknikeren med selveste Pelè.

Allerede i en alder av 6 år spilte han for Beira-Mar, et lokalt futsalakademi i Brasil. Der ble han oppdaget og endte etter hvert opp på akademiet til en av Brasils mest tradisjonsrike klubber, Santos.

I 2002 kom han med på klubbens førstelag og i sin første seong var han med på å vinne den brasilianske ligaen. To år senere gjentok de bedriften.

I juli 2005 kom endelig den store overgangen for Robinho, da han signerte for den spanske storklubben Real Madrid. I løpet av tre år i Spania fikk spissen med seg 101 kamper og scoret 25 mål.

På overgangsvinduets siste dag ble han altså klar for Manchester City, etter at han i lang tid hadde ytret et ønske om å forlate Real Madrid.

Nå gjenstår det å se hvordan han klarer seg i en av verdens tøffeste ligaer, Premier League.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå: Ny sesong i Managerleague

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere