RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Lørdagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Mancini rydder opp etter forgjengeren. Chelsea og Manchester United sikler på VM-profil.

Det er en kjent sak at spillere må ut fra Manchester City dersom man skal få plass til storinnkjøp. Tidligere manager Mark Hughes' innkjøp har generelt ikke stått så høyt i kurs hos arvtaker Roberto Mancini. Én etter én av forgjengerens investeringer er nå på vei ut av stadionportene på City of Manchester Stadium.

Én av dem, Emmanuel Adebayor er ønsket hos Real Madrid. Spanjolene ser for seg en låneavtale, men må forberede seg på å betale mesteparten av togoleserens svimlende ukelønn på 1,5 millioner kroner.

City åpner også for å slippe keeperreserven Shay Given, men bare dersom de finner en erstatter. Samtidig forbereder Inter er bud på over 150 millioner kroner for de himmelblås grovarbeider Gareth Barry.

Og den italienske mesterklubben har tilsynelatende innsett at drastiske grep må til for å komme seg tilbake i toppen av italiensk fotball. Rafael Benítez er allerede fjernet fra trenerbenken, og Inter kaster seg nå også inn i kamp med Manchester United og Chelsea om å sikre seg den Udinese-vingen Alexis Sanchez. Den chilenske 22-åringen hadde et godt VM for hjemlandet i fjor sommer.

Alex Ferguson er tydeligvis også på utkikk etter en erstatter for Patrice Evra, selv om franskmannen må sies å ha levert bra i United-trøya. Chelsea må på sin side innse at Steven Pienaar ikke kommer til Stamford Bridge, men havner i Tottenham.

Spurs er aktive i dette overgangsvinduet, og skal nå også være ute etter Marseilles venstreback Taye Taiwo. Nigerianeren er kjent for sin kraftfulle venstrefot og har spilt på den franske sørkysten i sju år. Nå har han kun seks måneder igjen av kontrakten med Marseille.

Schalke skal være enig med Blackburn om å slippe tysk-amerikanske Jermaine Jones til Lancashire. Det skal i første rekke være snakk om en låneavtale ut sesongen. Den indiskeide skal ha greid å lokke den defensive midtbanespilleren til Ewood Park i konkurranse med flere andre Premier League-klubber.

Med kyllingprodusenten Venky's i ryggen slo Blackburn nylig gamlesjefen Mark Hughes og Fulham i kampen om å sikre seg Roque Santa Cruz. Nå skal begge klubbene også ønske seg Espanyols midtstopper Victor Ruiz.

Ettersom sesongen drar seg lenger mot vår medfører dette, som vanlig, at flere og flere managere sitter utrygt. West Ham har trolig byttet manager når helgen er omme. Det kan det leses mer om her.

West Bromwich skal heller ikke være fornøyd med Roberto Di Matteo etter de svake resultatene i det siste. Italieneren kan få sparken dersom helgens resultat mot Blackpool ikke er tilfredsstillende.

Et annet bunnlag, Aston Villa, vil forsøke å lokke venstrebacken Maynor Figueroa til Villa Park fra nedrykksrival Wigan, ettersom Stephen Warnock ser ut til å havne i gamleklubben Liverpool på lån.

Samtidig har Wolverhampton har sikret seg at den Chelsea-eide forsvarsspilleren Michael Mancienne blir på Molineux ut sesongen. Wolves jakter også på Lens' midtbanespiller Sidi Keita.

Tl slutt tar vi med at Rangers-spiss Kenny Miller åpenbart ser seg om etter et miljøskifte. Miller har vært koblet til blant andre Birmingham den siste tiden, selv om tilværelse der neppe er mer glamorøs enn i arbeiderbyen Glasgow. De siste rapportene går ut på at den skotske landslagsspissen nå heller vil berike karrieren i Bursa og den tyrkiske mesterklubben Bursaspor.

(Kilder: BBC, Daily Mail, The Guardian, Sky Sports, Daily Mirror, The Independent, Talksport, Sportinglife)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere