RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

LSK best i nord

Sist oppdatert:
Lillestrøm la en demper på Tromsøs gulljakt. Se høydepunktene her!

TROMSØ - LILLESTRØM 0-1:

Det var to lag i to forskjellige situasjoner som møttes på Alfheim lørdag. Tromsø ville vinne for å komme à poeng med Stabæk, mens Lillestrøm ville få seg et større pusterom ned til HamKam på kvalikplassen.

- Ikke med i gullkampen
Men Lillestrøm var totalt sett best gjennom hele kampen og innkasserte tre meget viktige poeng i kampen for å overleve i Tippeligaen. Tromsø-trener Steinar Nilsen var klokkeklar på at gullet glapp.

- Vi taper fortjent. Vi er ikke med i gullkampen. Stabæk tar gullet, det er det ingen tvil om, sa Nilsen til TV 2 etter kampen.

Nilsen var veldig lite fornøyd med eget lag.

- Vi er selvfølgelig skuffet. At vi spiller så dårlig på hjemmebane er utrolig frustrerende og skammelig. På en måte beviser vi at vi ikke er gode nok til å true Stabæk.

Lillestrøm-trener Erland Johnsen var meget fornøyd med sitt mannskap.

- Vi spiller såpass bra at vi vinner fortjent. Vi er veldig fornøyd.

Nå fokuserer Johnsen på en respektabel avslutning av sesongen.

- Vi skal avslutte sesongen med stil. Vi bør ha tre poeng til for å senke skuldrene, men vi skal hvert fall over 30 poeng, sier Lillestrøm-treneren.

Se høydepunktene fra kampen her! (saken fortsetter)

264972

Lite dramatikk
Værgudene var ikke snille i Tromsø denne kvelden. Det var et forferdelig høstvær som satte sitt preg på spillet. Den sleipe kunstgressmatta gjorde pasningsspillet vanskelig for begge valg, og ingen av lagene fant rytmen i angrepsspillet sitt.

Det var kun to målsjanser i løpet av første omgang. Først var det en farlig corner fra Tromsøs Joel Lindpere som Otto Fredrikson i LSK-buret måtte bokse over tverrliggeren for ikke å gå rett i mål.

Etter 23 minutter var Olivier Occean farlig frempå for Lillestrøm, men skuddet hans fra 18 meter gikk en halv meter over Tromsø-buret.

Mer skjedde ikke i første omgang og Steinar Nilsens konklusjon i pausen oppsummerer de første 45 minuttene.

- Forferdelig dårlig første omgang, sa Tromsø-treneren til TV 2 før han gikk inn i garderoben.

Klassisk LSK-mål
Nilsen hadde tydeligvis sagt noen klare ord i pausen, for Tromsø var det beste laget i starten av 2. omgang. Men de store sjansene uteble og Lillestrøm hadde grei kontroll bakover.

Men så fikk LSK frispark i midtsirkelen. Ståle Stensaas slo en høy ball inn i feltet der Frode Kippe raget høyest i lufta og stanget inn ledelse for bortelaget etter 55 minutters spill.

Lillestrøm tok over kommandoen i kampen og kom til flere store målsjanser. I det 71. minutt fikk John Anders Bjørkøy stå alene på 14 meter og skyte, men ballen gikk himmelhøyt over.

Minuttet senere ble Magnus Myklebust spilt alene gjennom. Han sendte av gårde en avslutning som gikk forbi Sead Ramovic i Tromsø-buret, men Tom Høgli reddet ballen på strek.

Tromsø presset på for utligning, men Lillestrøm var bunnsolide defensivt og tillot ikke Tromsø å komme til de store sjansene.

På overtid av kampen hadde Rune Lange en fantastisk mulighet til å redde ett poeng etter en corner, men avslutningen fra fem meter ble reddet på strek.

Dermed tok Lillestrøm med seg alle tre poengene hjem sørover og tar dermed et stort steg vekk fra nedrykksstriden.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere