ÅRÅSEN (Nettavisen): Denne uken offentliggjorde Wolverhampton at klubben ikke kommer til å tilby Sigurdarson ny kontrakt. Dermed er den islandske angrepsspilleren uten klubb fra sommeren av.

Den nyheten har ikke gått hus forbi hos Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann. Telefonen hans har nemlig ikke stått stille de siste dagene.

- Jeg har fått masse meldinger fra supportere, kjente og ukjente. Jeg er kanskje den som vet best at kontrakten hans går ut, sier Bjarmann til Nettavisen med et flir.

Sigurdarson er nemlig en av de mest populære spillerne som har ikledd seg den gule drakta på 2000-tallet. Underveis i kampen mot Brann onsdag, som LSK vant 1-0, viste Kanarifansen frem et banner med ett enkelt ønske:

«Kom hjem, Björn!»

Men selv om Sigurdarson har norsk kjæreste fra Lillestrøm, og flere ganger har uttalt at han elsket tiden på Åråsen, tror ikke LSK-direktøren at det er håp om å lokke ham tilbake denne sommeren.

- Det er urealistisk å tro det. Men vi kommer alltid til å prøve oss på Björn. Vi var for eksempel på banen lenge før Molde da de leide ham, vi var lenge før FC København, vi har vært på banen hele tiden. Men vi er ikke der at vi kan kaste oss på en ny galei når det gjelder lønninger og utgifter, sier Bjarmann.

- Tar ikke telefonen!

Han er vel vitende om at LSK nettopp har vært gjennom en gigantisk økonomisk kur. Så selv om Fred Friday trolig forsvinner ut portene for mange millioner i sommer, kommer ikke Åråsen-klubben til å bruke penger som ville sjømenn likevel.

- Er det kun lønn det står på når det kommer til Sigurdarson, Bjarmann?

- Det må du spørre Björn om, sier han.

Men det er lettere sagt enn gjort. Til og med LSK-trener Runar Kristinsson sliter med å få tak i landsmannen.

- Nei, vi har ikke snakket med ham. Vi har prøvd å ringe ham i to år, men han tar ikke telefonen, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Elsker Lillestrøm

Sent torsdag kveld lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Sigurdarson. Han forteller at han satte stor pris på banneret fra Kanarifansen onsdag.

- Jeg elsker Lillestrøm og LSK, hvor jeg vokste opp, og fikk med meg det fansen gjorde i den forrige kampen. Jeg ønsker å reise tilbake til Lillestrøm snart, men om det blir denne sesongen eller i fremtiden, er jeg usikker på. Jeg er uansett åpen for alle muligheter nå, sier Sigurdarson til Nettavisen.

Han er kjent for å være en luring. Det viste blant annet episoden der han skjøt lagkamerat Marius Johnsen i rumpa med et luftgevær i etterkant av en LSK-trening i 2010.

Lillestrøm-trener Runar Kristinsson er god venn med Sigurdarsons bror og er fullstendig klar over at spissen snart er fritt vilt.

Spøkte med Nettavisen

Og når Nettavisen spør om Kristinsson har et håp om å signere spissen, sier LSK-sjefen kjapt:

- Han kommer til oss i morgen.

Men dessverre for Lillestrøm-supporterne ble kommentaren etterfulgt av et stort glis. Det var mer ønsketenkning enn fakta fra Kristinsson.

- Jeg har lest i alle avisene på Island at han er ledig på markedet, og broren hans er en veldig god venn av meg. Jeg vet alt om at han er tilgjengelig, sier Kristinsson.

- Vil du ha ham?

- Jeg tror alle i Lillestrøm skulle ønske de kunne få ham tilbake hit, men jeg tror ikke det er mulig. Jeg tror han har masse andre muligheter i England han sikkert kan tjene mer penger på, sier Kristinsson.

Sigurdarsons opphold i Wolverhampton ble ikke av det veldig vellykkede slaget. 25-åringen har spilt 75 kamper og bare scoret syv ganger for «Ulvene» siden overgangen fra LSK i 2012.

Bjarmann sier at islendingen alltid er velkommen på Åråsen.

- Døra står på vidt gap. Men om det blir nå, eller når han blir 40, det får vi se på. At han kommer til å spille i Lillestrøm igjen, det tror jeg, sier Bjarmann.