RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK fryktet VIF-fans hadde smuglet Tom Lund-hodet inn på Åråsen

Foto: Tipser
Sist oppdatert:
- Totalt usmakelig!

Det store samtaleemnet før søndagens kamp mellom Lillestrøm og Vålerenga, var halshuggingen av Tom Lund-statuen utenfor Åråsen.

Hodet er fortsatt sporløst forsvunnet, men LSKs sikkerhetsteam reagerte raskt da de fikk høre at VIF-supportere hadde viftet med en byste underveis i kampen.

Sjekket ut saken
Et bilde av hendelsen sirkulerte på nettet etter kampslutt, og driftsjef Kjell Hulby forteller at LSK umiddelbart sjekket ut om hodet faktisk var det savnede Tom Lund-hodet.

- Jeg og pressesjef Ole Kristian Bakkene sjekket det ut, men det var heldigvis ikke hodet til Tom Lund. Vi undersøkte det da vi fikk beskjed, og det skjedde etter kampslutt. Jeg tror knapt nok noen oppdaget det. Heldigvis, sier Hulby til Nettavisen.

- Du tror det hadde blitt ampert?

- Ja, det hadde det blitt. Men det var bare en byste av et eller annet. Jeg og Bakkene så på bildet for å være sikre på at det ikke var det ekte hodet, og det fastslo vi ganske raskt at det ikke var, sier han.

- Totalt usmakelig
Lillestrøms pressesjef Ole Kristian Bakkene bekrefter også historien.

- Våre vakter så det tidlig, men det skjedde fra en privat leilighet, og der har vi ikke myndighet til å gripe inn. Da må vi koble inn politiet. Men det var få som så det, og vi vurderte at det var best å ikke gripe inn. Uansett synes jeg den situasjonen er totalt usmakelig, og den kunne skapt mange problemer for oss. Det var rett og slett en klovn som ville lage humor, sier Bakkene til Nettavisen.

Kjell Hulby bekrefter at LSK fryktet det verste før kampen, at noen i VIF-fansen ville smugle det forsvunne statue-hodet inn på Åråsen.

- Vi tenkte tanken, og jobbet opp mot et slikt scenario. Vi hadde ekstra sikkerhet, gjennomsøkte alt, som vi pleier å gjøre, men tok en ekstra sjekk denne gangen. Vi sjekket også om noe var blitt plantet på stadion på forhånd, bare for å være helt sikre, forteller Hulby.

Hadde overvåkning av leiligheter
Personen som viftet med bysten sto på en balkong bak Klanen, iført VIF-tøy, i en leilighet som vender seg ut mot Åråsen-matta.

- Åråsen har private leiligheter som vender seg ut mot gressmatta. Gjorde dette det mer problematisk for dere?

- Det er alltid en utfordring med de private leilighetene, men vi hadde egne folk som hadde det som oppgave å se at det ikke kom noe den veien. Vi hadde personlig overvåkning av leilighetene, forteller han.

Han forteller at det ikke er noe nytt å melde i jakten på gjerningspersonene bak halshuggingen. Hodet er også sporløst forsvunnet.

- Det gikk rykter på kampdag om at hodet var kommet til rette og befant seg på Åråsen, men det var bunnløse rykter. Foreløpig er det ingen utvikling i saken, forteller Hulby.

P.S: Vet du hvor Tom Lund-hodet befinner seg? Tips Nettavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere