RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK har ikke råd til ny sokkel

Foto: Tom Gustavsen
Sist oppdatert:
Lillestrøm ønsker hjelp til finansiering.

Tom Lund-statuens originale hode er fortsatt sporløst forsvunnet, men snart reiser legendestatuen seg på Åråsen igjen, melder Romerikes Blad..

Sokkelen den skal stå på må bare bli ferdig først, og ikke minst: Noen må betale den.

Ekstrautgift på 25.000
Halshoggingen av Tom Lund-statuen var nemlig, naturlig nok, ikke noe LSK hadde regnet med da de satte opp budsjettet for 2013. En ekstrautgift på 25.000 kroner for en ny sokkel, er det derfor ikke bare, bare, å punge ut for.

- Vi hadde selvfølgelig ikke budsjettert med en ny stein til statuen, det er jo ikke normalt å gjøre det. Derfor har vi i utgangspunktet ikke penger til å kjøpe sokkelen med én gang, men vi var bare nødt til å bestille den, for vi må ha han på plass igjen, sier markedsdirektør i Lillestrøm sportsklubb, Robert Lauritsen.

Jobber med løsningen
Prisen på den nye én meter høye sokkelen av granitt, 25.000 kroner, er altså 25.000 klubben ikke har.

- Vi har ikke noe ekstrabudsjett, og i en fotballklubb har man ikke 25.000 liggende, for det er nok av kostnader. Man må bruke penger fornuftig hver dag, så nå jobber vi med å finne en løsning på hvordan vi skal løse dette. Hvis noen vil være med å finansiere, så er de hjertelig velkomne, sier markedsdirektøren.

Klar til Tromsø-kampen?
Til tross for denne lille pengeknipen, er klubben glad for at «Tommy» nå snart er oppe og står igjen.

- Statuen er her på Romerike, og nå venter vi bare på at steinen han skal stå på blir ferdig, sier Lauritsen.

I forkant av semifinalen mot Molde i cupen var det fra LSKs side snakk om at statuen skulle avdukes på nytt før cup-oppgjøret, men planene falt i grus da steinen ikke ble klar i tide og på grunn av at kampen gikk såpass seint på kvelden.

Slik det ser ut nå blir Tommy å se igjen utenfor Åråsen stadion før kampen mot Tromsø 27. oktober.

- Vi skal finne en ny kamp som vi kan avduke statuen foran, og slik det ser ut nå blir det før Tromsø-kampen, sier han.

Tommy blir høyere
Når statuen om ikke så veldig lenge ser dagens lys for andre gang, er den eneste egentlige synlige forandringen at sokkelen er mye høyere enn tidligere.

- Sokkelen blir rundt én meter høy, så vi løfter den litt, tidligere sto han så å si rett på bakken, forteller markedsdirektøren.

Statuen skal også flyttes noen meter i forhold til den gamle plasseringen, ikke til stasjonen som LSK-entusiast Ivar Hoff ønsket.

- Den skal stå som en fin velkomststatue ved Åråsen, rundt ti meter unna der den opprinnelig sto. Den blir stående litt nærmere undergangen under Fetveien, og den blir mer synlig og mer tydelig.

Ifølge Lauritsen er kunstneren bak statuen, Bjørn Sørvang Hansen, enig i at dette er en passende plass for Tommy.

Vurderer overvåkning
Klubben ser for øyeblikket også på hvordan de skal gjøre det med tanke på overvåkning av Tom Lund-statuen.

- Vi har hatt noen møter om det, og vi ser på mulighetene. I tillegg er det en døgnåpen institusjon rett ved den nye plasseringen, og det hjelper, sier han.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere