RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK-helt nekter landslagsprat

Foto: Cornelius Poppe (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Han topper poengligaen, assistligaen OG toppscorerlista. Men landslaget vil ikke Magnus Myklebust høre snakk om.

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM - VIKING 4-1:

Er det en spiller som virkelig har slått ut i full blomst på Åråsen denne sesongen, så er det Lillestrøms lille, blonde ballvidunder Magnus Myklebust. 21-åringen fikk kun 397 minutter med spilletid i fjor, det vil si om lag fire og en halv kamp alt i alt.

- Nei!
I år har han startet alle LSKs seks seriekamper, og fått mer spilletid enn hele fjorårssesongen til sammen. Han får i tillegg svært mye av æren for at Lillestrøm befinner seg på toppen av tabellen, men noe landslagssnakk vil han virkelig ikke høre snakk om.

- NEI! Landslaget tenker jeg ikke på et sekund, sier storscoreren på høyreflanken, med så mye innlevelse at det er vanskelig ikke å tro ham.

- Begynner jeg å tenke på det, vil det bare ta bort oppmerksomheten fra det jeg gjør her, og så begynner jeg å spille dårlig.

Nordlie vil ikke ha flere
Nuvel. La oss da prate om noe annet. Eller kanskje heller høre hva hans nærmeste omgivelser har å si om ham?

- Magnus (Myklebust) minner litt om Mifsud, men han har bedre teknikk, mener LSK-trener Tom Nordlie.

- Han er i tillegg blitt veldig mye bedre i sitt defensive arbeid, det er det jeg er mest fornøyd med, faktisk.

- Er han landslagskaliber?

- Jeg håper ikke det – jeg vil ikke at vi skal miste enda en spiller dit, flirer twistmester Nordlie – som utførte nok en seiersdans på Åråsen denne sesongen, for tredje gang på tre forsøk.

- Har merket oss Myklebust
Fare for at han mister Myklebust er imidlertid til stede. Landslagets Ola By Rise bekrefter overfor Nettavisen at landslagsledelsen følger nøye med laget som topper tabellen.

- Vi følger spesielt med de som utmerker seg, og vi har lagt merke til flere på Lillestrøm, blant annet Myklebust og Bjørn Helge Riise, sier assistenttreneren.

Og nettopp Bjørn Helge Riise er kjapp med å skryte av sin kollega på topp, når Nettavisen diskuterer kampen med ham.

- Hvorfor skulle ikke han være landslagsspiller, spør han retorisk.

- Fortsetter han å prestere slik, kommer det, mener Riise, som selv debuterte for Norge like før jul i fjor.

To mål, en assist
Mot Viking presterte han nok en gang av ypperste kvalitet, noe som holdt til en åtter på Nettavisens spillerbørs. Med det inntar han også toppen av også den børsen (sammen med Lyns Stefan Gislason), og mye av grunnen ligger i hans iskaldhet foran motstandermålene.

Viking-målene var intet unntak, først da han iskaldt lobbet inn utligningsmålet på Kasey Wehrmans gode pasning, deretter da han la ballen på sølvfat til Bjørn Helge Riise for 2-1, og til slutt da han utnyttet Thomas Pereiras svake klarering og fra en svært vanskelig vinklet lurte inn 3-1 og en sikker H på bongen.

- Myklebust har vært svært god i år, og fortsetter han å prestere slik, så er landslaget innen rekkevidde, sa Vikings assistenttrener om gamleeleven.

PS. Før kampen ble det gjort et poeng av at Myklebust var på hevnjakt, og skulle vise Uwe Rösler at han hadde fortjent bedre enn benkeslitingen i fjor. Det tilbakeviser hovedpersonen.

- Det ble nok litt hauset opp, det jeg mente var at jeg var skikkelig gira på å score i dag, påpeker LSKs måltyv og store formspiller.

Er Magnus Myklebust god nok for landslaget? Ta diskusjonen under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere