RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK-keeper skaffer 18-åring proffsjanse i Belgia

Foto: Montasje NTB scanpix / Stian Kittilsen
Sist oppdatert:
Men det er én ting som må gå i orden først.

Hei-keeper Steffen Andersen (18) har blitt lovet et treningsopphold hos en belgisk klubb av sin venn og forbilde, Lillestrøm-keeper Arnold Origi.

Den unge Hei-keeperen har hatt Origi som idol siden kenyaneren spilte for Moss i 2009.

– Jeg er oppvokst i Moss, og har alltid vært blodfan av klubben. Det var slik jeg fikk øynene opp for Arnold Origi. Han er en veldig akrobatisk keeper som det er gøy å se i aksjon. Nå har jeg fulgt han i fire år, og vi har etter hvert blitt godt kjent, forteller 18-åringen til pd.no

I sommer ble Steffen invitert til to økter med keepertrening med Origi på feltet til Lillestrøm.

– Det var veldig inspirerende å trene med han. Det var også en fin opplevelse å dele garderobe med Frode Kippe og de andre Lillestrøm-spillerne, forteller Andersen.

Tur til Belgia
Unggutten, som nå er inne i sitt siste skoleår på idrettslinja i Porsgrunn, fikk en klar utfordring fra eliteseriekeeperen da de møttes i sommer.

– Dersom jeg viste solid utvikling i siste halvdel av sesongen skulle han ordne et treningsopphold med en belgisk klubb i desember eller januar, sier han.

Andersen leverte varene for Hei, og ble blant annet kåret til den mest fremgangsrike spilleren til 4. divisjonslaget etter årets sesong.

– Nå håper jeg bare at jeg får innvilget en søknad om noen dager med fri fra skole. Da blir det tur til Belgia, sier han.

Håper på toppklubb
Nå venter 18-åringen i spenning på hvilken klubb han skal trene med.

– Origi har familiemedlemmer og andre kontakter som jobber for gode klubber i Belgia. Klart jeg håper vi skal besøke en av de største klubbene, men om det skulle bli et lag fra nivå to eller liknende, så blir også det helt sikkert en fin opplevelse, sier Hei-gutten.

Denne saken er levert av pd.no

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere