RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lisbeth Andresen, Romerikets Blad

LSK kjøper ny nigerianer

Sist oppdatert:
Effiom Otu Bassey skriver kontrakt ut 2014-sesongen.

Både Anthony Ujah og Nosa Igiebor er nå historie på Åråsen. Men torsdag signerer LSK en ny ung nigerianer.

Effiom Otu Bassey gikk onsdag gjennom den medisinske testen hos LSK. Midtbanespilleren skriver under en kontrakt som varer ut 2014-sesongen.

19-åringen som har spilt for Bukola Babes i den nigerianske toppdivisjonen, kjenner godt til det både Ujah og Igiebor har utrettet på Åråsen. Men han er mest opptatt av å skape sine egen historie i LSK.

- Alle har drømmer, men nå er jeg her for å gjøre en jobb for LSK. Det er det eneste jeg tenker på. Så lenge jeg har kontrakt og klubben vil ha meg her, så spiller jeg i LSK. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier han.

- Opp til treneren hvor jeg spiller
Bassey har vært på prøvespill i LSK i en drøy måned, og har kjempet hardt for å få kontrakt.

Han er i første rekke hentet inn som en sentral midtbanespiller. Men han åpner også for å spille i flere posisjoner.

- Jeg trives både med offensive og defensive oppgaver. Selv om høyrebeinet er det beste, er det ikke noe problem å bruke venstre. Jeg har spilt mest sentralt, men kan også spille på kantene. Det er opp til treneren hvor han vil bruke meg, fastslår han.

- Bassey er ekstremt rask
LSKs sportsdirektør er fornøyd med at de nå har kommet til enighet både med Basseys klubb og spilleren om en kontrakt på tre og et halvt år.

- Bassey har vært en måned hos oss, og han har vist seg som en boks-til-boks-spiller. Han er bra med ball og er ekstremt rask til å være midtbanespiller. Det gjør ham til en ung og spennende sentral midtbanespiller som nå vil få tid til å utvikle seg, sier Bjarmann.

Som RB-sporten skrev onsdag kveld, så er Nicolás Mequida også nær en LSK-avtalte. 19-åringen fra Uruguay skal leies inn for resten av sesongen så fort papirene fra klubben hans Penarol er i orden.

Ny Øie-investering
Onsdag ble Nosa Igiebor formelt klar for Hapoel Tel Aviv. LSK får etter det RB-sporten kjenner til 900.000 Euro eller rundt sju millioner kroner for spilleren.

Av dette vil LSK etter at nigerianerens klubb Warri Wolves og åtte investorer har fått pengene sine, sitte igjen med rundt 1.35 millioner kroner.

Men investorene sier ikke bare takk for pengene og blir borte. En av investorene, Øie Sport Invest AS, har allerede kjøpt Effiom Otu Bassey for deler av pengene de tjente på salgene av Anthony Ujah og Nosa Igiebor denne sommeren.

Etter det RB-sporten vet koster Bassey mellom en og halvannen million i innkjøp.

PS! LSK har gitt juniorkeeper Andreas Fjeldstad proffkontrakt ut denne sesongen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere