*Nettavisen* Sport.

LSK knuste russisk mester

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Henning Berg er i ferd med å få skikk på kanarifuglene.

18.02.09 10:47

Lillestrøm – Rubin 5-2:

LA MANGA (Nettavisen): Som kjent skal man ikke legge så altfor mye i treningskamper på vinteren, men med kun én måned igjen til seriestart er det på tide at lagene er på vei mot noe.

Og tirsdag viste Lillestrøm at de fort kan være et topplag igjen allerede i 2009.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det meste vi gjør i dag. Gutta jobber riktig og viser at de har fått med seg det vi har jobbet med på trening. De viser en flott innstilling og gode holdninger, sier Henning Berg til Nettavisen etter kampen.

Fantastisk start
For de gulkledte romerikingene åpnet forrykende. Khalid Mouelhi vant ballen på midtbanen og satte fart mot en ryggende russisk backrekke. Da bestemte midtbanespilleren seg for å prøve et skudd. Skuddet var hardt, men midt på mål og den russiske keeperen så ut til ha kontroll.

Men så skjedde det utrolige. Den russiske målvakten slapp ballen forbi seg og dermed ledet Lillestrøm 1-0 før det var spilt fem minutt av kampen.

Men om det første Lillestrøm-målet var av den noe heldige sorten, skulle de neste målene komme som en følge av glimrende angrepsspill.

Sterk spissduo
Arild Sundgot og Olivier Occean viste at de kan bli en fryktet angrepsduo når sesongen starter. Fysiske og arbeidsomme lot de aldri det russiske forsvaret få fred. Det så man da Sundgot først vant en duell, Occean plukket opp andreballen og spilte ut til Magnus Myklebust på venstresiden. Myklebust fant Sundgot inne i boksen og spissen var iskald. 2-0 og en flott start for LSK.

LSK var likevel ikke ferdig med det. Et nytt fint angrep endte hos Bjørn Helge Riise på høyresiden han slo inn, der ventet unggutten Stian Ringstad som dro til på første berøring. Det ble et realt vådeskudd som Magnus Myklebust klarte å styre på mål. Dermed 3-0 etter tjue minutter og russerne hang ikke med.

- Vi spiller mye på få berøringer og har gode løp i boksen, forklarer Berg. Som ikke bare var fornøyd med det offensive.

I mål for LSK sto nemlig unggutten André Hansen, som kom fra Skeid før årets sesong, og han fikk lite å gjøre. Likevel var han på pletten da den gamle stjernen Sergei Rebrov dro til inne i boksen. Da Aleksandr Bukharov scoret etter en halvtime var det lite Hansen kunne gjøre.

- Vi er gode både defensivt og offensivt og det er veldig gledelig, sier Berg.

Fornøyd Berg
Selv med mål i mot fortsatte LSK å kjøre og Olivier Occean ble først snytt for straffe. På den påfølgende corneren hevnet Occean seg og headet ballen i mål. Nok en gang etter tvilsomt keeperspill.

Uansett sto det 4-1 til pause og Lillestrøm hadde overbevist stort mot den regjerende russiske seriemesteren.

I tillegg hadde han sett 17 år gamle Stian Ringstad overbevise på venstrebacken. Og Berg legger ikke skjul på at Ringstad fort kan få spilletid i tippeligaen også.

- Er du god nok er du gammel nok, sier Berg om den saken.

Antiklimaks siste halvdel
Andreomgangen levde aldri opp til den første, til det ble det gjort for mange bytter. Hele åtte bytter ble gjort og Ruben Gabrielsen skaffet straffe og Mouelhi ekspederte den i mål til 5-1. Flere mål ble det ikke.

- Selv om jeg ser forbedringspotensiale, ønsker jeg ikke å fokusere på det i dag, sier Berg, som dessuten var usikker på hvor god motstanderen faktisk var.

- Det er vanskelig å si hvor gode de faktisk er sammenlignet med topplagene i tippeligaen, men det er klart vi snakker om de russiske seriemesteren, avslutter Berg.

Uansett er det ingen tvil om at LSK i førsteomgangen så sterke ut. Spørsmålet er bare hvor sterke de er. Rubin Kazan så nemlig aldri ut som noe storlag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.