*Nettavisen* Sport.

LSK-leder om RBK: - For en sutregjeng. Flaut å se på

DOBBELTMESTER: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg vant cupfinalen søndag. Men RBK-laget får kritikk av tippeligarival. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Det er ikke alle som hyller Rosenborg etter en historisk dobbelttriumf.

22.11.15 18:23

ROSENBORG - SARPSBORG 08 2-0:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen)
:

Rosenborg var knusende overlegne mot Sarpsborg 08 og vant cupfinalen på Ullevaal søndag.

Men etter 2-0-seieren, som ikke inneholdt noen store kontroverser, får trønderne kritikk fra tippeligarivalene Lillestrøm.

- Flaut å se på

LSK-styrets nestleder Bjørnar Sollie går hardt ut på Twitter og mener Rosenborgs oppførsel under kampen er under enhver kritikk.

«For en sutregjeng dette Rosenborg-laget er. Klager på soleklare frispark. Er noe hele tiden. Dytter og holder på. Flaut å se på», skriver LSK-lederen på Twitter.

Når Nettavisen kontakter ham for en utdypende kommentar, står Sollie på sitt.

- Jeg synes de sutrer og klager altfor mye. Når du feier ned en motstander, er det ikke noe poeng i å rope og skrike etter dommeren. Slikt synes jeg de bør holde seg for gode for. De må tåle å få noen frispark mot seg. Her leder de cupfinalen 2-0, også holder de på sånn, sier Sollie til Nettavisen.

LES: Rosenborgs herlige cuptriumf: - Overkjøring

Han lot også RBK-spiss Alexander Søderlund høre det underveis i kampen. På Twitter skriver Sollie: «Se på Søderlund. Faller alltid så fryktelig lett i feltet. Nå må noen snart ta tak i dette. Holder på i hver kamp!»

- Søderlund, har du noe imot han?

- Jeg har ikke noe personlig imot Søderlund, men han er en stor og sterk spiss som må klare å holde seg på beina. Han fikk en liten skump i ryggen, men roper og maser han om å få straffespark, sier Sollie.

RBK-Kåre: - Ikke overrasket

Når Nettavisen konfronterer Kåre ingebrigtsen med kritikken, blir RBK-treneren oppgitt.

- Akkurat hva han sier, det bryr jeg meg svært lite om, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Kjenner du deg igjen i kritikken?

- Nei. Det blir sånn gjennom et år, har jeg funnet ut. Det vi sier i starten av sesongen, når vi er offensive, det er artig og humoristisk. Og så blir det arrogant og cocky etter hvert som man vinner fotballkamper. Jeg er ikke overrasket over kritikken, og jeg er ikke overrasket over hvor den kommer fra, sier «Bruttern».

Klikk på bildet for å forstørre.

AMPERT: Det ble til tider krangling mellom de to lagene på Ullevaal søndag. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)


På spørsmål fra en journalist om «det er få som unner Rosenborg suksess», svarer han slik:

- Jeg skjønner det litt, for Rosenborg har dominert norsk fotball i mange, mange år, og vi har mange, mange supportere. De som ikke liker Rosenborg, de liker virkelig ikke Rosenborg. Alle andre lags supportere liker ikke RBK, og det håper jeg fortsetter, sier Ingebrigtsen.

Mens Ole Selnæs bare rister på hodet av kritikken, mener Yann-Erik De Lanlay den er urettferdig.

- Jeg føler ikke at vi sutrer så mye. Det var litt sutring fra Sarpsborg også i dag. Folk er sikkert litt misunnelige på at vi vinner både ligaen og cupen, sier den gamle Viking-spilleren til Nettavisen.

- Ikke guds beste barn på Åråsen

Pål André Helland sier det er «hyggelig at LSK-lederen så kampen».

- Mener han at vi ikke skal si fra når Midtsjø blir taklet i første omgang, og bare la dem holde på sånn? Nå er de ikke guds beste barn på Åråsen heller, så jeg skjønner ikke hvorfor han skal blande seg i det her. LSK får trene, så får de prøve å ta seg en tittel neste år, de også, sier Helland syrlig til Nettavisen.

- En uting

LSK-leder Sollie tror ikke Rosenborg bryr seg om hva han sier, men mener likevel trønderne har et problem.

- Dette er en uting. Det gjelder alle, ikke bare Rosenborg. Det er altfor mye sutring og klaging i fotballen. Når to-tre spillere løper bort til dommeren rundt hver situasjon, som gjerne er et soleklart frispark, blir det for dumt. Jeg kunne skjønt det om det var tvilsomme situasjoner, men når spillere blir feid ned …

Rosenborg kan trøste seg med at de vant «The Double» søndag. Dette er åttende gang RBK vinner «The Double», mer enn noen annen klubb i Norge, ifølge Store Norske Leksikon.

P.S: Her finner du alt om søndagens cupfinale.

LES: Detaljert kampreferat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.