RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK-legen spurte hodeskadd Kippe hvilken dag det var: - Julaften!


TRØKK I HODET: Frode Kippe fikk til tider tøff behandling av Sarpsborg 08-spillerne under søndagens cupfinale, og måtte lappes sammen - på do.
TRØKK I HODET: Frode Kippe fikk til tider tøff behandling av Sarpsborg 08-spillerne under søndagens cupfinale, og måtte lappes sammen - på do. Foto: Lars Opstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Med tre-fire sting i hodet ble Frode Kippe Lillestrøms cupfinalehelt. Den rutinerte LSK-kapteinen demonstrerte også en god dose humor underveis.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Frode Kippe var høyt og lavt under cupfinalen mot Sarpsborg 08 på søndag.

Den 39 år gamle Lillestrøm-legenden raget høyest av alle da han dunket inn 3-1 for kanarifuglene, men kort tid etterpå var han uheldig og ble truffet av skuddet til Kristoffer Zachariassen.

Selvmålet og ny spenning i kampen til tross: Lillestrøm vant 3-2, og Frode Kippe ble belønnet med banens bestemann-prisen hos Nettavisen.

Men i første omgang måtte Kippe ta telling med en smell i øyenbrynene. Da måtte støtteapparatet frem med sysakene.

- Det har vært litt jobbing i systua. Vi har jobba med å få ut noen stifter og sy noen sting, så det tok litt tid, men det var verdt det, sier Kippe til Nettavisen etter kampen.

- Det er julaften!

Det var den andre smellen i hodet han fikk den kampen.

Ved første situasjon, da han gikk i bakken etter en kollisjon med Patrick Mortensen etter syv minutter, benyttet LSK-kapteinen anledningen til å stresse klubbens lege Bjørn Einar Schultzen.

Kippe tok rett og slett en spansk en.

- Legen spurte hvilken dag det var, og da sa jeg at det var julaften! Da ble han litt stresset og spurte om jeg var seriøs, men jeg fikk beroliget ham med at dette skulle gå fint, sier Kippe til RB.

- Trodde du virkelig det var julaften?

- Neida, jeg måtte bare se hvordan han reagerte, han var litt stresset utpå der, flirer kapteinen.

Han tok søndag sin andre pokal som LSK-kaptein. Det var klubbens sjette cuptriumf totalt, den siste kom i 2007 da Haugesund ble slått 2-0.

39-åringen fullførte altså kampen selv om han senere fikk en ny smell i hodet og måtte sy. Kippe avslører at «systua» i denne sammenhengen er et nokså vagt begrep: Stingene ble nemlig satt sammen på toalettet i garderoben på Ullevaal Stadion.

- Ja, det var ikke det mest sterile stedet jeg har vært, så vi får se om det blir infeksjon etter hvert, sier Kippe, med et glimt i øyet.

- Jeg tror det ble tre eller fire sting, så det ble ikke all verden, legger han til.

- Føles helt jævlig

Veteranen fikk ikke den beste oppladningen til cupfinalen, ettersom han den siste uken har ligget utslått med influensa. Kippe fikk ikke trent i dagene før møtet med Sarpsborg 08. Det har satt sine spor på kroppen.

- Akkurat nå føles kroppen helt jævlig. Jeg har vært syk i en uke og har nesten ikke kunnet puste før kampen, og sliter egentlig med pusten nå også, sier han i mixed zone på Ullevaal.

HELTEN: Ingen tvil om hvem som var helten etter LSKs cupgull.

Treneren ikke overrasket

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen er ikke overrasket over at det var den svære midtstopperkjempen som avgjorde kampen for kanarifuglene, selv om ikke oppladningen har vært optimal.

- Han har hatt en veldig fin sesong, så jeg er ikke overrasket over at han presterer bra i kampen mot Sarpsborg også. Han har vært solid og stabil, og han gjør det jeg forventer at han skal gjøre, sier Erlandsen på pressekonferansen etter kampen.

- Han er farlig i begge bokser i dag. Det at han er god på offensive dødballer er det som avgjør kampen til vår fordel, konstaterer Lillestrøm-treneren, som får ha med seg Kippe i minst ett år til.

- Høydepunktet så langt

Tidligere i november ble det nemlig kjent at Kippe hadde skrevet under en ny ettårskontrakt med kanarifuglene.

Likevel kan det hende at Kippe allerede har opplevd høydepunktet med klubben han har spilt for siden 1997, med unntak av et fire år langt opphold i Liverpool og Stoke. Det skal mye til for å toppe søndagens cupgull, nemlig.

- Dette er høydepunktet så langt i karrieren, slår Kippe fast.

- Det var kanskje siste muligheten jeg hadde til å vinne noe. Da var det gøy at jeg kunne bidra litt begge veier, legger han til.

Les mer fra cupfinalen:

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere