RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix

LSK måtte ha etikkmøte

Sist oppdatert:
FFK kokte etter kontroversielt LSK-mål. Henning Berg er glad for oppmerksomheten – men gjør det samme igjen.

LILLESTRØM-FREDRIKSTAD 3-3:

LSK-HALLEN (Nettavisen): Amin Askar lå nede, og Lillestrøm skulle til å spille ut ballen.

- Spill videre, ropte Henning Berg, og en hurtig pasning mot Anthony Ujah gjorde jobben enkel for den nysignerte LSK-spissen.

Fredrikstad-forsvarerne hadde først stoppet opp, var perplekse, og 19-åringen kunne enkelt dytte inn 2-2-målet for hjemmelaget.

- Hvordan kan Berg se seg i speilet?
Da kokte det over for østfoldingene. Raio Piiroja forsøkte å fly på unggutten, og måtte holdes tilbake av med- og motspillere.

- Jeg har fram til i dag hatt voldsom respekt for Henning, han var en stor fotballspiller.

- Men nå... jeg forstår ikke hvordan han kan se seg selv i speilet når han kommer hjem, tordner den estlandske landslagsstopperen.

Lang etikkprat etter kampen
Men det kan Henning Berg, og han lover han vil gjøre det samme neste gang. Det ble nemlig vedtatt i fellesskap i LSK-garderoben etter kampen.

- Regelverket er jo klart, det er dommeren som skal bestemme når man skal stoppe – og det er ved hodeskader eller andre, farlige situasjoner. Det var det ikke her.

- Vi bør ikke ha en situasjon hvor det blir en avgjørelse som er opp til den enkelte. Vi tok oss en lang etikkprat i garderoben etter kampen, og selv om det var delte meninger, ble vi enige om at vi spiller videre neste gang en slik situasjon oppstår, enten det er vår eller motstanderens spiller som ligger nede.

Håper dommerne tar ansvar
Lillestrøm-treneren håper også at det kommer noe positivt ut av situasjonen – selv om det ikke gjorde det i LSK-hallen på lørdag, hvor en rasende Raio Piiroja etter hvert fikk sitt andre gule og påfølgende rødt for å ha gestikulert mot LSK-fansen da FFK scoret sitt tredje for dagen – og at dommerne nå vil komme mer aktivt på banen.

- Da denne regelen ble vedtatt var det jo nettopp for at spillerne skulle slippe å foreta subjektive avgjørelser. I begynnelsen fungerte det bra, men i fjor så var det jo helt Texas igjen, mener Berg.

- Forhåpentligvis kan denne hendelsen medføre at vi får en debatt rundt håndteringen av slike situasjoner.

Enige om regeltolkning
Debatt ble det i alle fall etter kampen, og FFK-trener Tom Freddy Aune var heller ikke imponert over sin trenerkollega.

- Regelen er jo grei, men alle spillerne stoppet jo opp – helt til Henning (Berg) ropte at de skulle spille videre.

Selv forsvarer LSK-sjefen seg med at han faktisk forsøkte å stoppe spissen Anthony Ujah i den påfølgende situasjonen, men at nigerianeren ikke hørte ham. At LSK ikke ga Fredrikstad et gratismål etter avspark, slik enkelte av LSK-spillerne ønsket, synes han også er greit.

- Vi kunne kanskje gjort det, men når du ser på måten Raio Piiroja oppfører seg på, så blir det ikke så aktuelt. Han forsøkte jo å fly på Anthony Ujah, og bør nok vurdere sin egen oppførsel før han kommenterer andres, sier Berg til Nettavisen.

LSK sviktet defensivt
Og kampen? Fredrikstad var best i første, og scoret to før pause som følge av slapt forsvarsspill av LSK – først da Andreas Tegström dyttet inn en unødvendig retur fra André Hansen, så da Celso Borges fikk stå umarkert på fem meter og dytte inn 2-0.

Tre LSK-bytter i pausen satte fart i hjemmelaget, og Stian Ringstad reduserte til 1-2 på en corner etter en snau times spill. Fem minutter etter kokte det da Ujah utlignet til 2-2, men Borges var på nytt frempå ti minutter før slutt, da han utnyttet LSKs tafatte forsvarsspill. EN LSK-kanonade på slutten gjorde at hjemmelaget fikk en fortjent utligning ved Marius Johnsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere