RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK risikerer millionsmell

Sist oppdatert:
Lillestrøm SK er i krise. Skulle de rykke ned, kan klubben tape 30 millioner kroner.

VÅLERENGA – LILLESTRØM 3-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Med bare tre poengs forsprang på Aalesund på kvalikplass, og vissheten om at LSK møter nettopp AaFK – i Aalesund – i siste serierunde, begynner varsellampene å blinke på Åråsen.

Ikke bare de sportslige, men også de økonomiske.

– Å tape for Vålerenga, er én ting. Å ligge der vi ligger på tabellen, er noe annet, sier daglig leder i LSK, Frank Grønlund til Nettavisen.

LSK la denne sesongen opp til et budsjett på 130 millioner kroner - og i Tippeligaen er det bare Brann og Rosenborg som budsjetterte med mer.

Nå frykter Grønlund og LSK-formann Per Mathisen at klubben kan tape store penger om det verste skulle skje: At klubben rykker ned. LSK har Rosenborg i neste kamp, før turen går til Aalesund.

– Hvis vi ikke har avgjort dette før vi skal til Aalesund, vil jeg være veldig usikker. Å dra dit da, til deres hjemmebane, det kan bli svært tøft, sier Grønlund.

Se høydepunktene her:

268889

Millioner på spill
LSK er i øyeblikket en svingdørklubb, der trener, ledere og spillere er på vei ut og inn i et voldsomt tempo. Og skulle klubben om to uker være en Adeccoliga-klubb, vil de økonomiske konsekvensene bli enorme.

– Skulle vi rykke ned snakker vi om et tap på 20-30 millioner. Da vil oppmerksomheten fra sponsorer, media og publikum bli mye mindre, og da vil hverdagen bli en helt annen. Da må vi gjennomføre drastiske tiltak i klubben. Det vil påvirke hva vi har økonomiske muligheter til å gjøre, og vi må da fort trimme spillerstallen og se på lønninger, sier Mathisen til Nettavisen.

Han erkjenner at han er bekymret. Svært bekymret.

– Selvsagt er jeg bekymret. Vi tar dette på alvor. Men vi har stor tro på at vi skal klare å unngå nedrykk.

Henning Berg hentes inn
Den siste tiden har påtroppende trener for 2009-sesongen, Henning Berg, vært å se på LSKs treningsfelt. Kanskje vil han bli involvert allerede nå – før de to siste skjebnekampene mot RBK og Aalesund.

– I utgangspunktet er ikke Henning med ennå, men i den situasjonen vi er, utelukker vi ingenting. Han er innom treningsfeltet allerede og vi har en dialog med ham, sier Mathisen.

Frank Grønlund tror klubben trenger en grundig evaluering etter sesongen uansett.

(saken fortsetter)

– Selv uten nedrykk er de økonomiske konsekvensene store, fordi vi ikke lenger er like attraktive som da vi var et topplag. Sannsynligvis har vi som er ledere også gjort en for dårlig jobb, sier han.

35 år oppe
I 35 år har LSK vært et lag i toppdivisjonen, men Grønlund og Mathisen husker at klubben har vært ille ute før. I 1990 måtte LSK spille kvalik mot Bryne for å holde plassen, og i 2002 lå klubben sist på tabellen i slutten av august.

– Men da hentet vi inn Uwe Rösler, Rikhardur Dadason og Gunnar Halle, og Hallvar Thoresen som hjelpetrener, og da vant vi seks av de siste åtte kampene og klarte oss. Vi har vært oppe i 35 år og vi skal spille i Tippeligaen også i 2009, sier Mathisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere