*Nettavisen* Sport.

LSK slo Vålerenga i rekordkamp

SCORET FORAN REKORDPUBLIKUM: Lene Mykjåland ordnet 1-0-målet i LSKs 2-1-seier mot Vålerenga. Det skjedde foran det rekordstore tilskuertallet 1582. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Publikumsrekord da Lillestrøm slet seg til seier.

11.10.14 17:58

Stabæk satte press på Lillestrøm med en sterk 5-1-seier borte mot Kolbotn. Foran rekordmange tilskuere i LSK-hallen svarte de gulsvarte med å vinne 2-1 mot erkerivalen.

1582 tilskuere
Både kulturminister Thorhild Widvey og klubblegende Tom Lund var på plass da 1582 tilskuere sørget for publikumsrekord i toppserien lørdag. Fra tribuneplass fikk de se Lillestrøm beholde serieledelsen med to kamper igjen å spille.

Kun to poeng skilte Lillestrøm og Stabæk foran lørdagens kamper. Med litt tidligere kampstart kunne Stabæk sette press på LSK med seier mot hjemmesterke Kolbotn, som ikke har tapt på eget gress denne sesongen.

Etter en jevn førsteomgang var det ingen tvil om hvor poengene ville havne etter hvilen. To raske Stabæk-scoringer like etter pause avgjorde i realiteten kampen som til slutt endte 1-5.

Herlovsen matchvinner

På Romerike fikk de frammøtte se et Lillestrøm-lag som gikk hardt ut mot rivalene fra Vålerenga. Allerede etter 19 minutter ga det uttelling i målprotokollen da Lene Mykjåland sendte vertene i ledelsen.

Til tross for store LSK-muligheter i kjølvannet av scoringen, var det Vålerenga som kjempet inn det neste målet. Camilla Christensen satte ballen i mål fra kloss hold etter klabb og babb inne i 16-meteren.

Dermed ble de 1582 tilskuerne på tribunen sittende på pinebenken fram til det 70. minutt da Isabell Herlovsen ble matchvinner med et presist hodestøt.

Forrige tilskuerrekord var fra 2011 da 1548 personer fulgte oppgjøret mellom Amazon Grimstad og Medkila. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.