RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK-stjerne åpen om Berg-misnøye

Foto: Erlend Aas / Scanpix
Sist oppdatert:
Anthony Ujah kritiserer både LSK og Henning Berg under to uker før seriestart.

Sent mandag kveld skrev Anthony Ujah en melding på Facebook, der han uttrykte sin misnøye med at LSK-lagkamerat Alhassane Dosso er ferdig i Lillestrøm.

«Feel so sad right now loosing an african brother Alhassane Dosso from the dressing room. (Terminated contract)», skrev Ujah.

Sportsdirektør i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann, bekreftet dette tirsdag formiddag.

Men det er ikke dette som er oppsiktsvekkende.

Enig i Facebook-hets
På sin Facebook-side ga Anthony Ujah sent mandag kveld sin støtte til to personer som kom med henholdsvis direkte og indirekte kritikk av Henning Berg.

Først var det én person som hevdet at Henning Berg ødelegger atmosfæren i klubben. Så var det en annen person som oppfordret Ujah til ikke å bry seg om Henning Berg.

Anthony Ujah trykket «like» på begge kommentarene. «Like»-knappen på Facebook er et verktøy som gir brukerne muligheten til å like eller si seg enig i det som blir sagt

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann vil ikke kommentere Ujahs Facebook-aktivitet.

- Det vet jeg ikke noe om, så det har jeg ingen formening om. Atmosfæren er bra på Åråsen, sier han.

Åpenhjertig Ujah
Det er ikke Anthony Ujah enig i. Det er en åpenhjertig Ujah Nettavisen snakker med på telefon, og han er tydelig skuffet over at kameraten Alhassane Dosso nå trolig er ferdig i LSK.

- Det er ikke bra for Dosso, for han har gjort alt han kan for å bli bedre og gjør alt for å spille i Lillestrøm. Det er mange klubber i verden, men det er her han vil være. Klubben gjør en feil som ikke beholder ham, sier Ujah, og fortsetter:

- Dosso er en god spiller, men trenger tillit og oppmuntring for å spille bra. Det forstår ikke trenerne, og det er ingen som snakker med ham. Han har vært frustrert lenge, og jeg synes synd på ham, forteller Ujah, og utdyper kritikken:

- På La Manga spilte vi mot russiske Rubin Kazan (1-1, red. anm.), og da var Dosso kjempegod. Etter det var det ingen som fortalte ham noenting, ingen som sa hva han kunne forbedre eller gjøre annerledes, og da er det vanskelig å forbedre seg. Jeg synes det er merkelig, sier Ujah, som scoret 14 mål i fjorårets sesong.

3 grunner til å bli
Han skulle ønske Lillestrøm kunne ha møter med spillere og trenere, slik at frustrasjonen kan luftes.

- Jeg er vant med at klubber har spillermøter der vi kan fortelle hva vi er misfornøyd med, men slik er det ikke her, sier Ujah.

Han tenker seg litt om, og på spørsmål om det står dårlig til med lagmoralen på Åråsen, er det en ærlig Ujah som svarer;

- Den eneste grunnen til at jeg fortsatt er i Lillestrøm, er fansen, Pete (Petter Belsvik, red. anm) og mitt ønske om å utvikle meg videre som fotballspiller, slik at jeg får en god karriere. Pete var en fantastisk angriper som scoret masse mål, og han bruker hans erfaring til å hjelpe meg, forteller Ujah.

Fjernet Facebook-kommentar
Om Facebook-meldingene sier han at han fikk råd om å fjerne dem.

- Jeg fjernet kommentarene fordi en fra medieavdelingen ringte meg. Han forklarte meg at det kanskje ikke var så lurt å skape diskusjon på Facebook, men han forsto at jeg skrev det på grunn av mitt nære forhold til Dosso, sier Ujah.

- Hvor lenge blir du på Åråsen?

- Jeg blir her hvert fall frem til sommeren, så får vi se om det kommer noen bud. Hvis det ikke gjør det vil jeg fortsette å jobbe knallhardt, slik at noen er nødt til å få øynene opp for meg. Jeg skal lykkes.

- Forstår du at Henning Berg ikke kommer til å like at du sier dette?

- For å være ærlig: Jeg prøver ikke å blidgjøre noen gjennom media. Jeg vil bare uttrykke følelsene mine som spiller, og bryr meg ikke noe om hvem som er fornøyd med meg eller ikke. Alle har rett til sin egen mening, avslutter Ujah.

Rolig Berg
LSK-trener Henning Berg tar kritikken med knusende ro, til tross for at en av klubbens viktigste spillere nå går hardt ut under to uker før serien setter i gang.

- Anthony har hatt uttalelser tidligere også, som kanskje ikke er helt gjennomtenkte, og han er en ung gutt med mye å lære. Min oppgave er å få ham til å prestere, og da må jeg av og til si ting til ham som ikke alltid er like lette å høre, sier Henning Berg til Nettavisen.

- Er det noe spesielt du har sagt som har utløst frustrasjonen?

- Nei, men man må tørre å si ting for at han skal utvikle seg. Det gjorde vi i fjor, og han hadde en god sesong. At vi nå vurderer Dosso som for dårlig, det har ligget litt i korta, sier Berg.

- Så til det klassiske spørsmålet: Føler du at du har tillit hos spillerne?

- Jeg føler absolutt tillit, avslutter Henning Berg.

Det har ikke lyktes Nettavisen å få tak i Alhassane Dosso tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere