*Nettavisen* Sport.

LSK tar avstand fra TV 2-påstander

SYKMELDT: Lillestrøms Johan Andersson er sykmeldt. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Dette er synsing fra folk som ikke er kvalifisert for å mene noe om dette.

03.08.15 21:11

Johan Andersson fikk gjennomgå av TV 2s panel på FotballXtra søndag. LSK tar avstand fra påstandene om at midtbanespilleren som har sykmeldt seg egentlig ikke feiler noe.

- Dette er synsing fra folk som ikke er kvalifisert for å mene noe om dette, sier LSKs fysioterapeut Erik Kveen til rb.no.

John Arne Riise mente årsaken kunne være at Johan Andersson er lat, kanskje den lateste spilleren han har møtt. Mini Jakobsen hevdet medisinsk personell mener han ikke er skadet, mens Jesper Mathisen påsto sykmelding i slike situasjoner kan skje i arbeidslivet, men at det ikke gjelder blant fotballspillere.

Denne saken er levert av Romerikes Blad!

Christian Gytkjær, som spilte kamp for Haugesund fredag, opphevet seg til medisinsk ekspert og mente dette sier alt om en person, og la til at han lurte på hvem som vil ha en spiller som oppfører seg slik.

Se hele seansen i video-klippet nederst i denne artikkelen.

Ingen klar diagnose
- Vi forholder oss til hvordan Johan Andersson opplever situasjonen. Vår oppgave er å finne ut hva som feiler ham. Det er håpløst å tro at en spiller går rundt og faker en skade, sier Kveen.

- Hva har dere gjort for å få ham frisk?

- Vi i klubben har vi gjort våre undersøkelser. Han har i tillegg vært til ulike fagpersoner andre steder, blant annet på Volvat. Han har også vært hos landslagets fysioterapeut Thomas Ødegaard. Det er et problem at vi ikke har greid å sette en klar diagnose. Det er et differensiert sykdomsbilde vi håper å finne ut av.

- Da er det vanskelig å ha en formening om hvor skaden sitter?

- Vi tror det sitter i området mage, lysk eller bekken. Vi fortsetter med stort trykk for å vinne ut av det. Når Johan ikke føler seg i form til å spille, tror vi ham naturligvis på det. Hos oss har han full oppbakking.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- LAT: I FotballXtra-studio uttalte blant annet John Arne Riise og flere av TV2-ekspertene seg om situasjonen rundt Johan Andersson. Foto: FAKSIMILE: TV2

- Så feil som det kan bli
- Mini Jakobsen hevdet han heller ikke trener?

- Det er så feil som det kan bli. Johan trener alle økter og står på i styrkerommet. Han har ikke gitt opp sesongen. Men det er slik at det er spilleren som må avgjøre om han er frisk nok til å spille kamper. Kanskje er det slik at skaden rett og slett trenger tid på å leges, sier Erik Kveen.

Selv er Johan Andersson innstilt på å ta den tida som trengs.

- Jeg vil helst ikke si noe om når jeg kan bli spilleklar. Men jeg har et håp etter landslagspausen i begynnelsen av september, sier han.

Det betyr at han kan være aktuell for laget mot Start i Kristiansand 13. september.

Overfor rb.no ønsker ikke Andersson å si mer om seansen på TV2, men til VG uttalte han i går:

– Jeg bryr meg ikke, de har ikke nok kunnskap til å uttale seg bastant om min kropp. Jeg har hatt så mange skader i mitt liv, og jeg kjenner min egen kropp, så jeg vet når jeg er skadet og ikke.

TV 2-sjef: - Ikke synsing
Redaksjonssjef Eystein Thue i TV 2 sier Mini Jakobsen har hatt gode kilder i LSK for sine uttalelser.

- Mini snakker med folk i LSK, der mange har undret seg over at Andersson ikke spiller. Så det er ikke synsing fra hans side. John Arne Riise fortalte om sine erfaringer fra kontakt med LSK-miljøet, mens Christian Gytkjær uttalte seg på generell basis.

- Så TV 2 tar ingen kritikk for innslaget?

- Selv om uttalelsene falt i et direktesendt diskusjonsprogram, kan jeg se at summen av dem kan virke for kritiske mot Johan Andersson. En person i panelet kunne nok valgt en annen tilnærming, selv om programlederen talte Anderssons sak og presiserte at han ikke var til stede og kunne forsvare seg. Samtidig synes jeg at det har vært påfallende lite åpenhet rundt dette fra Lillestrøms side, sier Eystein Thue.

Se hele klippet fra FotballXtra under:

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag