*Nettavisen* Sport.

LSK-treneren etter cupfinaledrama: - Frankfurt-kampen løftet oss

FANT VINNEROPPSKRIFTEN: LSK-trener Monica Knudsen (bak med armene i været). På bildet jubler klubbens spillere for Isabell Herlovsens avgjørende 3-2-scoring. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Gulltrenerens svar på hvordan LSK vant igjen.

22.11.15 00:11

120 tøffe minutter mot Europas beste lag er neppe ideell oppladning til cupfinale tre dager senere, men LSK-trener Monica Knudsen mener at nestensensasjonen mot Frankfurt løftet laget.

- Selv om det ikke bikket vår vei, var det en viktig opplevelse for oss. Etter den svake hjemmekampen bestemte vi for å gjøre det vi har øvd på, og «holder det så holder det». Vi fikk et utrolig svar på at vi kan stole på oss selv. Opplevelsen hjalp oss veldig, sier hun til NTB om 2-0-seieren i Tyskland som ble fulgt av tap i straffesparkkonkurranse.

- Vi lærte mer av de to kampene mot Frankfurt enn av alle toppseriekampene til sammen, både spillere og trener. Det var veldig givende.

Lørdag vendte LSK til 3-2-seier over Avaldsnes og fullførte sin dobbelttriumf.

- Vi fikk hard kamp, akkurat som forventet. Avaldsnes har ladet opp til dette i to uker og så veldig «gira» ut, sa Knudsen, som gjorde en dristig endring i pausen. Hun flyttet Emilie Haavi opp som spiss og lot venstre kant ligge åpen.

Blåste i det

- Vi har et grunnspill. I dag hadde vi ikke så mye overskudd i laget, og det ble vanskelig å spille i et mønster motstanderen kjenner godt. Særlig fordi vi ikke hadde fart. Da bare blåste vi i det, la om og prøvde å gjøre noe annet, sa hun.

- Det hadde også litt å gjøre med hvilke spillere vi hadde. Både Anja (Sønstevold), Lene (Mykjåland), Issi (Bachor) og Sherida (Spitse) er sentrale spillere, og skulle vi ha dem på banen så betydde det noe. Så måtte vi ha mål, og med to spisser la vi mer trøkk på dem.

LSK-formasjonen så ut til å forvirre Avaldsnes, og Knudsen ble belønnet med to tidlige mål. Så kom også et baklengsmål som kan knyttes til formasjonsendringen.

Utvikling

- Jeg tenker at vi kanskje overrasket dem litt, og offensivt synes jeg vi fikk godt betalt. Samtidig ble det åpent på siden, og vi kunne unngått 2-2-målet hvis vi hadde klart å tenke ut litt før hvem som skulle presse høyrebacken. Jeg klarte å definere det på høyre, men nådde ikke over dit tidsnok.

Knudsen har sett laget sitt vinne både serie og cup to år på rad.

- Sesongen har vært veldig solid, og laget har generelt vært på litt høyere nivå prestasjonsmessig, men vi har nok sprudlet litt færre ganger enn vi gjorde i fjor, synes hun.

- Totalt sett er dette likevel et lag i utvikling, det synes jeg absolutt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag