STRØMSGODSET - LILLESTRØM 2-2:

MARIENLYST (Nettavisen): For halvannen uke siden ble Mustafa «Mos» Abdellaoue den store hattrickhelten da Strømsgodset slo Lillestrøm 3-0 i cupens semifinale og sikret seg billett til finalen på Ullevaal i desember.

Lillestrøm burde med andre ord ha visst hva som kunne komme da de to lagene møttes på nytt søndag kveld, denne gangen i et neglebitende nedrykksdrama som ingen av lagene helst kunne tape.

Men Mos er virkelig «on fire» for tiden.

Ikke bare scoret han tre mot Lillestrøm i cupen, men han sto også bak Godsets trøstemål i 1-3-tapet for Brann i den påfølgende seriekampen.

Det betyr at han har scoret drammensernes seks siste mål i alle turneringer, for i søndagens viktige bunnbatalje scoret han begge målene da lagene spilte 2-2.

Godset så ut til å sikre kontrakten med en 2-1-seier over de gulkledte, men tre minutter før slutt steg Frode Kippe opp på en corner og - enten selv, eller med hjelp av Godset-keeper Morten Sætra, det var vanskelig å se - sikret utligning og et svært viktig poeng for Lillestrøm.

Dermed står fortsatt begge de to lagene i fare for å rykke ned før siste serierunde.

Strømsgodset har 30 poeng, mens Lillestrøm har 29. Det er det samme som Start på kvalikplass, mens Stabæk på direkte nedrykk har 28.

- Stabæk-resultatet stresset oss

Og for et drama siste serierunde kommer til å bli.

Stabæk, som kunne ha vært fortapt med feil resultater på søndag, valset i stedet over Odd i Skien og vant 3-0. Det førte til at Lillestrøm var nede på direkte nedrykk før 2-2-utligningen mot slutten. Det hadde målscorer Frode Kippe fått med seg.

- Det stresser oss, samtidig som det tenner oss også, sier han til Nettavisen, på spørsmål om hvordan det opplevdes å få høre oppdateringene fra Skien over høyttaleranlegget på Marienlyst.

- Du har ikke lyst til å komme i den posisjonen og være på direkte nedrykk. Du hører at det er 2-0, og da er vi akkurat på kvalik. Men på 3-0 er vi på direkte nedrykk, og det er jeg veldig klar over. Jeg har lest tabellen nok ganger til å vite rundt hvor mange mål og poeng som skal til for det. Så da er jeg litt stresset og innbitt på å få inn det målet, det er jeg.

- Blir en helt annen inngang

Også trener Jørgen Lennartsson visste godt hvordan Stabæk gjorde det i Skien.

- Ja, jeg visste veldig godt om den situasjonen. Så det er klart, det er absolutt et viktig mål, sier han til Nettavisen.

For ikke bare betyr det at Lillestrøm plutselig er på trygg grunn igjen, med én kamp igjen å spille. Det betyr også at Strømsgodset har alt å spille for i siste kamp, mot nettopp Stabæk.

I tillegg gir det et løft i spillergruppa hos de gulkledde som kan være gull verdt i jakten på ny eliteseriekontrakt når Kristiansund venter på Åråsen i siste serierunde.

- Nå er det en positiv gjeng der inne, og det hjelper inn mot siste kamp, sier Kippe, som tror poenget som ble reddet i sluttminuttene kan være det løftet spillergruppa trenger for å redde plassen i siste kamp.

- Ja, det tror jeg absolutt. Det hadde ikke vært noe gøy å ligge på direkte nedrykk når du skal spille en kamp der du må vinne for å berge deg. Det er det ikke så mange i denne klubben som har vært borti tidligere, inkludert meg selv, så det hadde vært en belastning. Nå ser ting bedre ut, og vi har ting i egne hender. Vi kan senke skuldrene litt mer. Vi må jo vinne den kampen også, så spennende blir det uansett, men det blir en helt annen inngang enn om vi hadde tapt i dag, sier han.

Skuffet over egne spillere

I Strømsgodset er stemningen mye tyngre. Laget så ut til å styre mot ny eliteseriekontrakt, men Kippes utligning sørger for at skjebnen avgjøres først tidligst om to uker. Da venter altså Stabæk, i det som garantert blir en tøff batalje på Nadderud.

- Ja, det blir krig. Da må vi steppe opp, alle mann, sier trener Bjørn Petter Ingebretsen til Nettavisen.

Han er skuffet over at hans egne spillere ga fra seg initiativet i matchen mot Lillestrøm.

- Det ser ut for meg som om spillerne blir litt engstelige. Vi klarer ikke å holde på ballen, men mæler den avgårde. Da får vi trykk imot oss, også får vi dødballtrykk imot oss på slutten, også scorer de på en av dem, sier han.

- Du sier spillerne dine blir engstelige?

- Jeg sier ikke at de blir det, jeg sier at det ser ut for meg som om de blir det. Om de blir det, får de svare på selv. Men for meg ser det sånn ut etter at vi går opp og tar ledelsen. Det ser ut som om vi for enhver pris skal holde på den ledelsen, og så blir vi litt for passive og engstelige.

- Spiller på resultat

Tomålsscorer Mustafa Abdellaoue har scoret lagets seks siste mål, og var nær ved å bli Strømsgodsets store helt søndag kveld. I stedet endte kampen med dyp skuffelse, og han bekrefter trenerens vurdering om engstelse i laget.

- Ja, det kan godt hende. Vi blir litt for defensive, tenker litt for mye og spiller på resultat. Da går det ofte sånn her, sier han til Nettavisen.

Nå venter det et durabelig oppgjør på Nadderud om knappe to uker.

- Den blir tøff. Jeg hadde en lik kamp i fjor for Aalesund, da vi faktisk spilte mot Strømsgodset. Da vant vi, men det holdt ikke. Nå er det i hvert fall opp til oss selv å avgjøre det. Vinner vi mot Stabæk, er jeg ganske sikker på at det blir fest, sier dagens tomålsscorer.

Mos scoret liggende

Strømsgodset åpnet krigersk, og sto for det meste av initiativet i åpningsminuttene, men før kvarteret var spilt var det faktisk gjestene fra den andre siden av Stor-Oslo som hadde overtatt initiativet.

De gule og sorte var ved flere anledninger nær ved å spille seg til muligheter, men det sa gjerne stopp i nest siste trekk. I stedet var det en 30 år gammel angriper hos hjemmelaget som presenterte seg - som så ofte før den siste tiden.

Klokka passerte 20 minutter da Herman Stengel slo en herlig crosser over til Jonathan Parr, som hadde løpt hele veien opp sin venstreside. Backen slo direkte inn foran mål, der Mos Abdellaoue kom stormende.

I duell med keeper Marko Maric og midtstopper Erik Tobias Sandberg fikk han en touch på ballen, og liggende klarte han å dytte den over streken til en eksplosjon av jubel i Drammen.

Sterk Lehne Olsen

Godset benyttet anledningen til å kjøre kampen, og rullet opp flere farlige angrep. En liten stund hadde gjestene mer enn nok med å forsvare seg, men klarte etter hvert å heve banespillet.

Idet halvtimen var passert fikk Simen Rafn ballen ute på venstrekanten. Inne foran mål gjorde Thomas Lehne Olsen seg stor og sterk, slo Mounir Hamoud i hodeduellen, og stanget innlegget fra Rafn inn i nettet.

Etter 1-1-scoringen var det Lillestrøm som fikk fornyet mot, og som presset for en ny scoring.

Godset-keeper Morten Sætra forærte kanarifuglene en kjempesjanse da han hardt presset spilte ballen rett i beina på Ifeanyi Mathew, men nigerianerens skuddforsøk gikk så vidt utenfor.

I krysset fra Mos

Etter hvilen sto kampen og vippet i åpningsminuttene. Så tok Mos Abdellaoue ansvar.

Et godt Godset-angrep førte ballen inn til Johan Hove ved kanten av 16-meteren. Han fikk bare så vidt berøre ballen, men det var nok for Mos, som sa takk skal du ha og banket kula opp i krysset - utagbart for Maric i LSK-buret.

Kippe reddet LSK

Lufta gikk kanskje ikke ut av Lillestrøm-ballongen, men laget slet med å spille seg til de store sjansene i jakten på utligning.

Men tre minutter før slutt fikk laget altså hjørnespark, og Frode Kippe var oppe og raget i feltet. Keeper Sætra klarte ikke å håndtere stopperkjempen, og ballen endte i mål.

Selv sier Kippe at målet var hans.

- Ja, jeg header på keeper, men den er på vei mot mål. Så den er min, sier han i pressesonen etter kampen.

Uansett betyr utligningen at spenningen er stor for begge lagene før siste serierunde.

Lørdag 24. november møtes Lillestrøm og Kristiansund på Åråsen, mens Strømsgodset skal ut i en vanskelig match borte mot Stabæk.