LSKs 19-åringer valset over Glimt

SCORET: Jørgen Kolstad er glad etter sin 2-0 scoring på Åråsen. Lillestrøm vant mot Glimt i mandagens kamp.

SCORET: Jørgen Kolstad er glad etter sin 2-0 scoring på Åråsen. Lillestrøm vant mot Glimt i mandagens kamp. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Nå har gultrøyene virkelig funnet flyten.

25.05.15 17:45

LILLESTRØM - BODØ/GLIMT 3-0:

Lillestrøm tok sin tredje strake seier i Tippeligaen mandag. Bodø/Glimt ble beseiret 3-0 på Åråsen i det som var en fullt fortjent seier til hjemmelaget.

LSK-trener Runar Kristinsson er fornøyd.

- Vi er glade for å ta tre poeng, og ikke minst at vi holdt nullen for første gang denne sesongen, sier islendingen til C More etter kampen.

Glimt-assistent Aasmund Bjørkan er skuffet etter nok et tap. Nå ligger bodøværingene helt sist på tabellen.

- Vi slipper inn tre mål og taper 0-3, men det er rart vi ikke fikk en scoring her. Vi skapte ganske mye sjanser, men ga bort for enkle mål, og da taper vi, sier Bjørkan til C More etter kampen.

Sentralt i seieren til Runar Kristinssons menn: LSKs 19-åringer Bonke Innocent og Jørgen Kolstad.

Midtbanespillerne har fått mye tillit de siste kampene, og begge har tatt nivået. Kolstad med sin lette steg og lekne ballbehandling, Innocent med sin fysikk og pondus.

Mot Glimt var det nettopp denne duoen som skapte den viktige 2-0-scoringen rett før pause. Innocent sto for pasningen som åpnet opp Glimt-forsvaret, Kolstad med skuddet som sendte ballen i nettet.

Målet var for øvrig hans første på tippeliganivå. Kristinsson mener det ikke er tilfeldig.

- Vi har brukt mye tid på ham, Bonke og flere av de andre ungguttene. Det er moro for klubben, og moro at vi kan utvikle spillere. Det er artig for ham å gjøre sitt første mål, han har vær nære i to kamper på rad nå, sier Kristinsson.

Det har virkelig løsnet for Kristinssons LSK nå, og ikke bare på grunn av de tre strake seirene. Også spillemessig har Lillestrøm imponert de siste kampene. Og nå venter et underpresterende Godset-lag i neste runde.

For Bodø/Glimt er situasjonen langt dystrere. Etter de 10 første rundene har Jan Halvor Halvorsens menn bare plukket fem fattige poeng.

LES OGSÅ:Detaljert kampreferat

Kampens første scoring kom etter et kvarter, og det var hjemmelaget som tok en fullt fortjent ledelse.

LSKs ferske radarpar Johan Andersson og Erling Knudtzon, som de siste kampene har hatt et meget imponerende samspill, fant tonen igjen.

Andersson sendte gjennom Knudtzon med en fin stikker, og spissen vendte opp og sendte ballen ned til venstre for Glimt-keeper Lasse Staw. En fin scoring, og LSK ledet 1-0.

1-0: Lillestrøms Erling Knudtzon scorer mot Glimt etter en fin prestasjon. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Runar Kristinssons menn fortsatte å kjøre over bortelaget, og skapte flere store sjanser. Nærmest var Frode Kippe, som knuste all motstand i lufta og sendte avgårde en knallhard heading. Men dessverre for LSK-kapteinen vartet Staw opp med en kjemperedning og slo ballen i tverrligger og over.

LSKs 19-åringer med regi

Fem minutter før pause var det igjen duket for scoring, og igjen var det Kanarifansen som kunne juble.

19-åringen Bonke Innocent, som har vært strålende på midtbanen for Lillestrøm de siste kampene, fant Moryke Fofana med en strålende pasning. Fofana spilte videre til Simen Kind Mikalsen, som igjen fant Jørgen Kolstad på 16 meter. 19 år gamle Kolstad tok vare på muligheten og hamret inn 2-0-scoringen med et skudd langs bakken.

Målet startet og sluttet med LSKs to talentfulle 19-åringer, og få ting gleder supportere mer.

Gjestene var nær en redusering fem minutter inn i andre omgang, men innbytter Alexander Sørloth blåste ballen over fra godt hold.

Fofana-magi

Og verre skulle det bli for nevnte Sørloth. Noen minutter senere fikk han ballen helt upresset foran mål av Trond Olsen, men avslutningen reddet Arnold Origi med et tigersprang. Der burde bortelaget redusert.

Tre minutter før slutt var det duket for kampens prestasjon på Åråsen. Moryke Fofana fikk ballen feilvendt på 20 meter, men driblet seg løs, dro av tre mann og keeper og satte inn hjemmelagets tredje for kvelden.

Rett og slett en magisk scoring av den driblesterke ivorianeren.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte det 3-0 på Åråsen.

Lillestrøms neste kamp spilles borte mot Strømsgodset førstkommende søndag. Bodø/Glimt møter Mjøndalen på hjemmebane samme dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag