RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TALENT: Mohamed Ofkir er ett av LSK-talentene som har fått sjansen denne sesongen.
TALENT: Mohamed Ofkir er ett av LSK-talentene som har fått sjansen denne sesongen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

LSKs stortalenter imponerer: - Bra for oss at klubben har dårlig råd

Lillestrøm stilte med tippeligarundens yngste startellever mot Aalesund.

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Lillestrøm gjorde kort prosess hjemme mot Aalesund søndag. Etter 46 minutter var kampen, i realiteten, punktert, da Lillestrøms 20 år gamle spiss Fred Friday satte inn «Kanarifuglenes» tredje scoring.

Før det hadde to andre unggutter: Marius Lundemo (21) og Jørgen Kolstad (20) sørget for en tomålsledelse, i tillegg til at 19 år gamle Mohamed «Moa» Ofkir til tider herjet på venstresiden.

- Mange tør ikke å slippe til unggutta
Lillestrøms startellever hadde en gjennomsnittsalder på 23,5 år, som var tippeligarundens yngste. Trener Runar Kristinsson mener mange norske klubber er redde for å gi yngre spillere sjansen.

- I mange klubber får ikke ungguttene sjansen fordi de ikke tør å slippe de til. I blant oppstår det skader og økonomiske problemer, og derfor må du som trener bruke det du har. Heldigvis har vi såpass gode unge spillere som holder et høyt maksnivå. Vi så tidlig at disse gutta kunne bli klare for å utfordre de mer etablerte spillerne, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Håper å beholde de i tre-fire år
- Var det på grunn av skader og økonomi at dere stilte med et såpass ungt lag?

- Nei, fordi hvis du så på benken i dag så er alle friske og skadefrie, men vi spiller likevel med tre 20-åringer fra start. Vi har også en 19-åring på benken sammen med flere rutinerte spillere som ikke fikk starte, sier Kristinsson.

- Hvor lenge tror du at du får beholde de, hvis de fortsetter å levere?

- De er fremtiden for klubben og vil skape verdier for Lillestrøm fremover, men forhåpentligvis får vi beholde de i tre-fire år til, forteller treneren.

- Bra for oss at klubben har lite penger
En av ungguttene det snakkes varmt om på Åråsen, er 19 år gamle Mohamed Ofkir. Den tekniske venstrevingen var energisk og god mot Aalesund i sin sjette kamp fra start for året. Lillestrøm har fått sin egen «Moa», som er navnet han lyder i garderoben. Han nærmest håper at klubben beholder sin begrensede økonomi slik at de blir nødt til å satse ungt.

- Det er bare bra for oss unggutta at vi sliter litt økonomisk. Det gjør at vi får flere sjanser til å vise hva vi er gode for og utvikle oss videre. Det er gøy at vi er så mange unge, sier «Moa» til Nettavisen.

Driblefanten er rask til å rose treneren sin for tilliten han og flere av de andre nyter for tiden.

- All ære til Runar (Kristinsson red anm.) som gir oss tillit. Vi vil selvfølgelig bevise at vi hører hjemme på dette nivået, forklarer han.

OVERSIKT: Nettavisen har ført en oversikt over tippeligalagenes gjennomsnittalder i den forrige serierunden.


- Viser at vi har nivået
Lillestrøm-spiller Jørgen Kolstad (20) scoret og var blant banens beste i søndagens seier. Han tror økonomien spiller en rolle i satsingen på yngre spillere, men mener de yngste spillerne viser at de hører hjemme i Tippeligaen.

- Økonomien spiller nok en rolle, men nå viser vi jo at vi matcher nivået. Vi får sjansen og mange av oss har brukt den sjansen godt. Vi har et spennende lag med mye unge spillere, som bare blir bedre og bedre. Vi skal vinne mye kamper i resten av sesongen og gjøre det enda bedre neste år, sier Jørgen Kolstad til Nettavisen.

- Har ikke fått nok anerkjennelse
Lillestrøms sportslige leder, Torgeir Bjarmann, mener klubben har jobbet godt med spillerutvikling i mange år uten å få særlig anerkjennelse. Nå vil den gamle midtstopperen at Lillestrøm skal beholde talentene og ikke selge for lave summer.

- Vi har ikke fått nok anerkjennelse for spillerutviklingen så langt. Nå skal folk få se at vi produserer gode spillere også skal vi beholde dem selv for å bygge et lag, sier Torgeir Bjarmann til Nettavisen.

- Har dere råd til å beholde spillerne hvis det dukker opp et bud?

- Vi har tidligere vært nødt til å selge for å overleve. Ofte til en langt lavere pris enn vi burde fått. Ting tyder på at det er kontroll på økonomien og det gjør at vi ikke må kompensere i form av spillersalg hele tida. Vi kommer fortsatt til å selge spillere, men budene må være høye nok, mye høyere enn før, hevder Bjarmann.

- Har en trener som tør å bruke unggutta
- Hvor viktig er trener Kristinssons rolle i utviklingen av de unge talentene?

- Det var veldig viktig for oss å finne en riktig profil da vi ansatte han. Vi produserer gode spillere på løpende bånd, og vi har en trener som tør å bruke de, sier Bjarmann til Nettavisen.

Bjarmann mener at de yngste spillerne brukes først og fremst fordi de er gode nok, og at trenerens innstilling har mye å si for hvordan laget utvikler seg.

- Det er ikke bare på grunn av økonomien at unggutta spiller, det er også fordi de er gode nok. Vi ansatte Runar (Kristinsson red anm.) fordi han ikke ser begrensninger med at vi har dårlig økonomi, men vil jobbe med de unge spillerne vi har.

ATTRAKTIV: Lillestrøm avslo et bud på Marius Lundemo før sesongen. Nå er midtbanespilleren enda mer verdt.


- Må handle inn for å utfordre Rosenborg
Lillestrøms midtstopperkjempe Frode Kippe (37) er gammel nok til å kunne ha vært faren til flere av talentene som markerer seg. Han gleder seg over at Lillestrøm har et spennende lag på gang, men mener at stallen må forsterkes hvis man skal snakke om medaljer på Åråsen.

- Vi kommer til å ha et ungt lag også fremover, men hvis vi skal være med å kjempe i medaljestriden er vi avhengig av å få inn en bredere miks i spillergruppa, sier Frode Kippe til Nettavisen etter kampen.

-Hva legger du i det?

- Vi har et spennende lag og kan matche alle når ting flyter, men skal vi opp på topp tre på tabellen, er det nok viktig å få inn litt mer rutinerte spillere også. På sikt så blir dette veldig bra om vi får beholde disse unge talentene vi har nå, sier han til Nettavisen.

- De frykter ingenting
- Hvordan er det å spille med lagkamerater som er 17 og 18 år yngre enn deg?

- Vi har jo litt forskjellige interesser da, jeg og unggutta, men det er klart det er inspirerende å se hvordan de utvikler seg. Det er gøy å være en del av den raske utviklinga de har hatt. Mot Aalesund fikk vi flyt i spillet og da spiller de yngre gutta som at de ikke frykter noen ting, det er moro å se, forklarer Kippe.

Nærmer seg Vålerenga
Lillestrøm tok sin andre strake hjemmeseier da de slo Aalesund 3-1 på eget gress. Nå nærmer de seg erkerival Vålerenga på tabellen. Med seieren beholdt de sin niendeplass, men er nå kun fem poeng bak Oslo-klubben. Aalesund ligger fortsatt på tiendeplass, men har nå tre poeng opp til Lillestrøm. Dette var sunnmøringenes niende bortetap av tolv mulige, men fortsatt er det ni poeng ned til Tromsø på kvalikplass.

I neste runde reiser Lillestrøm til Sørlandet og nedrykkstruede Start, mens Aalesund tar imot Odd på Color Line Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere