RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lukaku avgjorde utrolig kamp

AVGJORDE: Romelu Lukaku kom inn fra benken og avgjorde en fantastisk kamp.
AVGJORDE: Romelu Lukaku kom inn fra benken og avgjorde en fantastisk kamp. Foto: Francisco Leong (Afp)
Sist oppdatert:
Belgia er klar for kvartfinale etter seier mot USA.

BELGIA - USA 2-1 e.e.o:

Tim Howard var i ferd med å spille seg inn i kampen om å bli den neste amerikanske presidenten, da han reddet USA gang på gang i møte med Belgia.

Ifølge Opta hadde Howard 15 kvalifiserte redninger. Det er flere redninger enn noen keeper har gjort i en VM-kamp, så lenge det har blitt ført statistikk over dette.

STORSPILTE: Tim Howard spilte en fantastisk kamp for USA mot Belgia.

- Vondt i hjertet
Howard var langt nede etter at USA ble slått ut av turneringen tirsdag.

- Det gjør vondt i hjertet. Jeg tror ikke vi kunne gitt noe mer. Vi la igjen alt der ute. Vi ble slått av et veldig godt lag, men det gjør vondt likevel, sa Howard.

Everton-keeperen var beskjeden da han fikk spørsmål om hvordan han vurderte sitt eget storspill.

– Det er jobben min, det er det jeg skal gjøre, men før eller senere vil demningen briste om et lag presser så mye. Hatten av for Belgia, de var fantastiske, sa han.

Amerikanerne virket sluttkjørte fra timen var spilt og da passet det dårlig at Belgia hadde Romelu Lukaku på lur til ekstraomgangene.

Den enormt sterke spissen, som var lånt ut fra Chelsea til Everton forrige sesong, gjorde forarbeidet foran Kevin De Bruynes ledermål og satte selv inn 2-0.

I den andre ekstraomgangen reduserte innbytter Julian Green for USA, og til tross for store sjanser til å utligne, dro Belgia i land seieren med 2-1.

- Lukaku har hatt det tøft
Belgia-trener Marc Wilmots var godt fornøyd da seieren var i boks.

- Vi skapte 15 sjanser og vant fortjent, men på 1-2 snek angsten seg inn i laget, sa Belgias landslagssjef Marc Wilmots.

Treneren var også glad for at det endelig løsnet for Romelu Lukaku, som har fått mye kritikk den siste tiden.

- Romelu har vært gjennom en tøff periode og fått mye kritikk etter de siste kampene, men jeg forberedte han godt til denne kampen. Jeg er redd det er slik det bare er for en spiss. Du dømmes etter antall mål, sa Wilmots.

Pangstart
Det var ikke engang spilt i ett minutt før Belgia spilte seg fram til kampens første sjanse. Stjerneskuddet Divock Origi ble spilt gjennom av Kevin De Bruyne, men 19-åringens skudd ble reddet av Howard.

Amerikanerne var heller ikke ufarlige og skapte sin førte brukbare mulighet i kampen da vi var midtveis i første omgang. Michael Bradley kranglet med seg ballen inn i sekstenmeteren og dyttet ballen til Clint Dempsey, som avluttet rett på Thibaut Courtois.

Var det noe USA trolig ønsket å unngå mot Belgias lynraske angripere, var det rolig å pådra seg brudd på egen halvdel. Da det skjedde etter 23 minutter, ble det farlig umiddelbart. Belgia kontret med fem mot tre, men angrepet endte med at De Bruyne skjøt like utenfor i nærmeste hjørne.

Minutter senere var Belgia og en svært opplagt Eden Hazard på farten igjen. Chelsea-spillern flikket ballen til Jan Vertonghen, som slo inn foran mål. Der var imidlertid DaMarcus Beasley og banket ballen vekk fra farlig sone.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

BELGIA:
Thibaut Courtois - 7
Toby Alderweireld - 7
Vincent Kompany - 7
Daniel Van Buyten - 7
Jan Vertonghen - 6
Axel Witsel - 6
Marouane Fellaini - 7
Dries Mertens (ut 61.) - 5
Kevin De Bruyne - 8
Eden Hazard - 8
Divock Origi (ut 91.) - 7
---
Romelu Lukaku (inn 91.) - 8
Kevin Mirallas (inn 61.) - 7

USA:
Tim Howard - 9 - Banens beste
Fabian Johnson (ut 32.) - 6
Omar Gonzalez - 7
Matt Besler - 7
DaMarcus Beasley - 6
Geoff Cameron - 6
Jermaine Jones - 6
Alejandro Bedoya - 6
Michael Bradley - 7
Graham Zusi (ut 76.) - 6
Clint Dempsey - 7
---
DeAndre Yedlin (inn 32.) - 7
Chris Wondolowski (inn 76.) - 5
Julian Green (inn 107.) - ikke vurdert

*Må ha spilt minimum 30. min for å bli vurdert.

Vurdert av: Martin Busk

Levende vegg
Belgia fortsatte å kjøre på også i den andre omgangen. De Bruyne var nok en gang mannen bak, da han chippet ballen til Dries Mertens som headet ballen mot mål. Howard vartet opp med nok en god redning og fistet ballen over.

Minutter senere var belgierne farlig frampå igjen. Toby Alderweireld slo ballen inn til Divock Origi, som stanget ballen i tverrligger og over.

Ettersom den andre omgangen skred fram, så amerikanerne ut til å bli mer og mer slitne og klarte ikke opprettholde det samme presset.

Origi var flere ganger farlig frampå, men Tim Howard lot seg ikke lure og dro den ene klasseredningen etter den andre opp av ermet.

Fire minutter på overtid fikk innbytter Chris Wondolowski en gigantmulighet til å rane til seg avansement for USA, men banket ballen over fra fem meter.

Så løsnet det
Før ekstraomgangene startet, valgte Belgia-trener Marc Wilmots å ta en god Divock Origi av banen til fordel for Romelu Lukaku. Det skulle han få betalt for etter kort tid.

Lukaku viste styrken sin og lempet vekk en ellers god Omar Gonzalez og la på sprang mot mål fra venstresiden. Stjernespissen la ballen ut til Kevin De Bruyne, som etter litt om og men fikk banket ballen i hjørnet til 1-0 for Belgia.

Lukaku satte selv inn 2-0 for Belgia, før innbytter Julian Green dunket inn reduseringen på volley i andre ekstraomgang.

Nærmere kom ikke USA, og Belgia er dermed klar for kvartfinale i VM.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere