RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Darko Bandic / Ap / Scanpix

Lukaku og Falcao sørger for målfest

Sist oppdatert:
Med spillere som Romelu Lukaku, Christian Benteke og Radamel Falcao på banen ligger alt til rette for et underholdende oppgjør mellom Belgia og Colombia.

Sportspills meny torsdag:
V4 Ørebro:Nettavisen på jakt etter lunsjkroner
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Høydepunktet på torsdagens langoddsprogram er privatlandskampen mellom Belgia og Colombia, men det finnes også et bredt utvalg av hockey-spill, samt U21 EM-kvalikkamper.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
183. HV 71-Luleå (12-3) U 3.70

SHL. HV 71 er fremdeles sårbare for tilbakeslag. Syntes tydelig sist. Innledet kampen strålende og gikk opp til 2-0 (med bud på mer..), men i stedet reduserte AIK og da ble HV 71 umiddelbart nervøse. Har altså fremdeles en hel del å jobbe med, men det råder ingen tvil om at de har sterkt nok material til å svinge seg opp på tabellen.

Luleå var lenge det bedre laget mot Frölunda, men ble litt forsiktig i tredje periode, hvor man forsøkte å forsvare sin 1-0-ledelse. Ingen større endringer forventet i formasjonen.

Føles helt rett med den jevne oddsen. Lukter overtid.

Dagens avslag
177. Egypt – Zambia H 1.57

Privatlandskamp. Egypt gikk gjennom gruppespillet feilfritt og vant sin gruppe i CAF-kvaliken, men etter 1-6-tapet mot Ghana i den første playoff-kampen er VM-håpet allerede gravlagt for egypterne. Zambia kom seg aldri til playoff-runden, havnet på 2.plass bak nevnte Ghana i gruppe D. Tapte den avgjørende matchen mot rivalen 1-2 i september og fikk dermed ikke sjansen til å sikre seg sin første VM-billett. Har noen forfall til dagens kamp; spissparet Jacob Mulenga og Chris Katongo står over, mens forsvarspilleren Stoppila Sunzu er usikker. Ser svekket ut og skal slite med å overliste vertene på hjemmebane, men 1.57 på desillusjonerte egyptere frister likevel lite.

Norsk Tipping

Dagens spill
194. Belgia – Colombia
To av outsiderne til neste års VM møttes til dyst når Belgia tar i mot Colombia til privatlandskamp.

Belgia er klare for sitt første VM-sluttspill siden 2002 etter å ha gått ubeseiret gjennom kvaliken. Knivet lenge med Kroatia om førsteplassen i gruppe A, men belgierne feide all tvil til side med 2-1-seieren over rivalen på bortebane i oktober. Kraftspissen Romelu Lukaku scoret begge målene og sørget dermed at de vant gruppa med ni poengs klarering. Eneste poengtap kom mot Kroatia (1-1) og i avslutningskampen som var uten betydning mot Wales (1-1).

De sterke resultatene har også gitt utslag på FIFA-rankingen, hvor belgierne har føket opp fra 40. til femteplass i løpet av kvaliken.

Landslagssjef Wilmots innehar kvalitet i alle ledd og har tung offensiv skyts med spillere som Benteke og Lukaku på topp. Til nå har spissduoen kjempet om én plass, men Wilmots annonserte tirsdag at han vil la duoen få sjansen sammen i dagens oppgjør.

Vært gjennom tre treningskamper i år; Slovakia og USA ble slått i februar og mai, mens oppgjøret mot Frankrike i august endte 0-0.

Kapteinen Vincent Kompany er fremdeles ute med skade. Forsvarskollega Vermalaen er med i troppen, men blir trolig hvilt.

Forventet lagopstilling: Courtois – Alderweireld, van Buyten , Lombaerts, Vertonghen – Witsel , Dembele, de Bruyne , Hazard – Benteke, Lukaku

Colombia sikret seg VM-plassen etter en høydramatisk kamp mot Chile på hjemmebane. Vertene lå under 0-3 før halvtimen var spilt, men etter Chile ble redusert til ti mann var det Colombia hele veien inn. Kampen endte 3-3 og Colombia deltar dermed i sitt første VM siden 1998. Havnet til slutt på en sterk 2.plass med 9-3-4 totalt, to poeng bak Argentina på topp.

Laget ledes av José Néstor Pekerman, som tok over som manager i januar 2012. Argentineren har fått mye skryt for arbeidet sitt og laget ble i sommer belønnet med en tredjeplass på FIFA rankingen, deres beste notering noensinne.

Colombianerne har vunnet begge sine treningskamper i år; Guatemala ble slått 4-1 borte, mens hjemmeoppgjøret mot Serbia i august endte 1-0. Stjernespissen Radamel Falcao har ikke deltatt i noen av årets treningskamper, men spissen er med i troppen mot Belgia. Starter trolig på topp med Porto-spillerenJackson Martinez.

Pekerman reiste til Belgia uten førstekeeperen Ospina, samt Yepes (f) og Zuniga (f/m).

Forventet lagoppstilling: Vargas – Arias, Perea, Zapata, Armero – Cuadrado, Sanchez, Guarin, Rodriguez – Falcao, Martinez

Privatlandskamper er ofte vanskelig å bedømme, og dagens er intet unntak. Men vi tror det kan bli en målrik affære. Begge lag stiller med offensive spillere av ypperste kvalitet, og når det i tillegg forventes eksperimentering ser vi for oss en sjanserik kveld for spissparene Lukaku/Benteke og Falcao/Martinez. Over 2.5 mål til 1.85 i odds er et godt alternativ, og vi setter hundrelappen vår på at det blir et underholdendes oppgjør med mange mål.

Objektet må kombineres.

189. Slovakia – Nederland
U21 EM-kvalik. Slovakia er á poeng med gruppeleder Nederland før dagens kamp, men ligger på plassen bak med dårligere målforskjell og én kamp mer spilt. Tatt sine poeng med to seiere over poengløse Luxembourg, samt 1-0 mot Georgia hjemme. Røk på sitt første nederlag mot Skottland borte (1-2). Har lite å skilte med i turneringspill og har ikke deltatt i et mesterskap siden de ble automatisk kvalifisert til EM på hjemmebane i 2000. Kom seg til playoff-runden til fjorårets EM i Israel, men måtte gi tapt mot nettopp Nederland.

Nederland er feilfrie så langt med full pott i sine tre kamper mot Skottland, Georgia og Luxembourg. De oransje spilte seg som kjent frem til semifinalen i årets EM, hvor de røk ut mot Italia. Stiller med en tropp som består for det mest av spillere fra den hjemlige ligaen, med unntak av blant annet Chelsea-spillerne Nathan Ake (f) og Marco van Ginkel (m). Duoen starter trolig med blant annet PSVs David Maher (m) og Ajax-spilleren Stefano Denswil (f), som begge innehar Champions League erfaring fra sine klubblag.

Nederland kom best ut fjorårets playoff-duell mot Slovakia og vant 2-0 både hjemme og borte. Har vært en del utskiftninger i troppene siden den gang, men de oransje stiller igjen med det sterkeste mannskapet. Vi tror nederlenderne skaffer seg en luke i toppen av gruppe 3 og spiller borteseier til 1.70 i odds.

Dagens dobbel torsdag (spillestopp kl 20.10):

189. Slovakia – Nederland 3.65 - 3.15 - 1.70
194. Belgia – Colombia over/under 2.5 mål, 1.85 - 1.65

Total odds 3.14

Klikk her for å levere dette spillet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere