RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lukaku ser alle kampene i Premier League i opptak

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Bruker 24 døgn foran TV-skjermen i løpet av et år på å bli en bedre fotballspiller.

Romelu Lukaku scoret det avgjørende målet mot West Ham og ble en umiddelbar suksess i sin debut for Everton denne helgen.

Nå forteller Everton-manager Roberto Martínez at han har latt seg fascinere av den unge spissen som kom på lån fra Chelsea mot slutten av overgangsvinduet.

- Første gang jeg snakket med ham, forsto jeg at han ikke er en typisk niertype eller tanksenter. Han er en tenkende mann, og han er full av kunnskap. Han snakker seks eller syv språk og ser på spillet på en annerledes måte. Han er som en manager når det gjelder å se på bevegelser, skryter Martinez til The Guardian.

- Jeg ble veldig overrasket over at han er slik. Han snakker om kamper han har sett, forskjellige trekk. Tro meg, slike samtaler er ikke vanlig å ha med en 20-åring, fortsetter Everton-sjefen.

I et intervju med Sky Sports ble Lukaku bedt om å kommentere Martinez' utspill om at han er flink til å studere spillet.

Vel, det viser seg å være en underdrivelse.

- Jeg ser hver eneste kamp i ligaen, fulle 90 minutter. Jeg bruker tid på å studere og lære av andre spissers bevegelser, og jeg lærer av å se på forsvarsspillere. Jeg tar meg tid, sier Lukaku.

Med tanke på at det er 20 lag i Premier League, og alle lagene spiller 38 kamper i løpet av en sesong, vil altså Lukaku tilbringe 34.200 minutter foran TV-skjermen som et ledd i å utvikle seg som fotballspiller.

Det tilsvarer 570 timer eller cirka 24 døgn.

- Jeg vil bli en av de beste i ligaen, og da må man lære av de beste. Etter treningene drar jeg hjem og ser på hver eneste kamp. Jeg har satelitt-TV, men jeg ser bare på kamper, fortsetter han til Sky Sports.

Skal man tro lagkameraten Kevin De Bruyne, har Lukaku også evnen til å huske alt som har skjedd på en fotballbane. I dette intervjuet med Chelsea TV (etter 9.18) forteller belgieren om kameratens egenskaper:

- Når han snakker om fotball, ikke avbryt ham. Han vet alt som skjedde i alle kamper, hvem som spilte, hvilke pasninger som ble slått, hvem som scoret. Han ser absolutt alt av fotball fra hele verden. Spør om hva som helst, og han vet svaret, forteller De Bruyne. (Se hele intervjuet nederst i saken)

Lukaku var også forrige sesong utlånt fra Chelsea, den gangen i West Bromwich. Der scoret han 17 mål og fikk sitt definitive gjennombrudd i Premier League.

Likevel ble han ikke lovet fast plass på Stamford Bridge denne sesongen, og da Everton-sjansen dukket opp, grep Lukaku den med begge hender. Nå har han på kort tid blitt en yndling hos Martinez.

- Jeg har jobbet med ham i rundt tre uker, og han har ingen svakheter. Det gir en kriblende følelse å ha en slik spiller i garderoben. Men vi skal ikke la oss rive med, for han har bare spilt 45 minutter for Everton. Det jeg snakker om, er mannen bak prestasjonen. Han er ikke en fyr som bare var heldig som var på rett sted til rett tid (på scoringen sist), sier Martinez.

Selv er Lukaku strålende fornøyd med å være på Goodison Park, men innrømmer at han bare ser på oppholdet som en mellomstasjon.

- I min alder er det viktigste å få spille og utvikle seg. Everton ga meg muligheten, så jeg er veldig lykkelig for å være her. Men Chelsea er fremtiden, sier Lukaku ifølge Sky Sports.

Når han blir bedt om å beskrive styrkene til sin nye spisshelt, svarer Everton-manager Martinez slik:

- Han har styrke, fart, er god til å holde på ballen, og på toppen av det hele har han en forståelse for hvor han skal løpe og hva han skal gjøre når han får ballen. De neste ti månedene kan være akkurat det han trenger for å få ut potensialet sitt, avslutter Martinez.

Ambisjonene er det i hvert fall ikke noe i veien med.

- Mitt mål er å bli en av historiens største spillere. Derfor er jeg i Everton. Jeg vil hjelpe laget, laget kommer til å hjelpe meg, sier den 20 år gamle spissen.

Tirsdag er neste mulighet til å se Lukaku i aksjon, når Everton spiller ligacup mot Fulham på bortebane. Neste Premier League-kamp spilles kommende helg, og da møter Everton Newcastle på Goodison Park. All dramatikk kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Se Lukaku briljere med fotballhukommelse her (starter etter 9.18):

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere