HTML EMBED

CSKA MOSKVA - MAN. UTD 1-4:

På det som ble en meget gledelig kveld for belgieren scoret han to mål da Manchester United vant fullt fortjent 4-1 mot CSKA Moskva.

I den tøffe bortekampen var rødtrøyene flere hakk for store for russerne, og nå har José Mourinho fått en drømmestart på Champions League-gruppespillet.

Etter to kamper står United med seks av seks poeng og full pott, og er dermed på vei mot avansement.

Mye av æren skal sommerens spisskjøp ha. Lukaku er ikke bare delt toppscorer i Premier League, han viser også at han evner å avgjøre kamper i Champions League.

United betalte Everton angivelig over 800 millioner kroner for spissens tjenester, og han har allerede begynt nedbetalingen.

- Jeg vil bare vinne trofeer. Vi spiller bra, men vi må forbedre oss, sier tomålsscoreren etter kampen.

24-åringen har nå scoret tre mål på Uniteds to Champions League-kamper og imponerer uke etter uke for sin nye klubb.

Tidligere United-profil Rio Ferdinand er full av beundring for Lukaku. Den gamle stjernestopperen har selv spilt mot mange gode spisser, og bruker et ord som «monster» når han skal beskrive spissen.

Uniteds storspill mot CSKA onsdag kveld får tidligere Premier League-profil Danny Mills til å ta frem store ord.

- Manchester United er utrolig atletiske, har mye høyde i laget og stor kraft. De er mitt tips til å vinne tittelen, sier Mills ifølge BBC.

LES: Detaljert kampreferat

Kampen var bare fire minutter gammel da United fant nettmaskene. Anthony Martial la et nydelig innlegg inn i boksen til Romelu Lukaku, og belgieren var uslåelig i lufta. Spissens heading i høyre hjørne førte til 1-0 for United.

CSKA var nær utligning kort tid etterpå, men en fenomenal redning fra David De Gea hindret scoring.

Så var det Igor Akinfeevs tur til å vise seg frem. Keeperen, som mange har hatt et forhold til gjennom PC-spillet Football Manager, vartet opp med en aldeles fantastisk beinparade da Henrikh Mkhitarjan prøvde seg fra kloss hold.

Straffe

Samme Mkhitarjan havnet i fokus kort tid etterpå da han ble tatt i boksen og dommeren dømte straffespark. Martial var sikker fra ellevemeteren og satte ballen i det ene hjørnet og keeper i det andre. Dermed sto det 2-0 til engelskmennene.

Lukaku gjorde 3-0 med en avslutning fra kloss hold ikke lenge etterpå. En CSKA-forsvarer bommet regelrett på ballen da han skulle klarere innlegget fra Martial, og da kunne belgieren takke og bukke. Lukakus andre scoring for kvelden var dermed et faktum.

United var svært nær 4-0 rett etter hvilen da Lukaku fikk ballen på ti meter og fyrte av på halvvolley, men en god redning fra Akinfeev hindret mål og hat trick.

Mkhitarjan økte imidlertid til 4-0 en halvtime før slutt da han var først på en retur fra Akinfeev etter et Martial-skudd og satte ballen in mål.

Trøstemål

Minuttet før slutt fikk russerne en trøstescoring da Konstantin Kutsjaev fant nettmaskene fra skrått hold. Dermed ebbet det ut på 1-4 i Moskva.

Nå er det tilbake til Premier League for Manchester United. Rødtrøyene møter Crystal Palace til dyst på Old Trafford førstkommende lørdag. Neste United-kamp i Champions League spilles 18. oktober borte mot Benfica. CSKA møter Basel samme dag.

LES OGSÅ: