Lukaku «sviktet» Mourinho

Foto: Nick Potts / PA / NTB scanpix

Unggutten bommet på straffe i Super Cup-drama.

30.08.13 23:39

BAYERN MÜNCHEN - CHELSEA 2-2 (7-6 e.str.):

Mange mener nok at UEFAs supercup, møtet mellom forrige sesongs vinner av de to europacupene, ikke er annet enn en glorifisert treningskamp.

Den påstanden kan kanskje forsvares, men når Chelseas José Mourinho og Bayern Münchens Josep Guardiola barker sammen, blir det sjeldent kjedelig.

De to trenerne hadde mange feider under tiden med henholdsvis Real Madrid og Barcelona, og fredag møttes de med sine nye storklubber.

Pep Guardiola har fått oppgaven med å lede det som var Europas beste klubblag sist sesong, mens Mourinho er hentet «hjem» til Chelsea for å vinne ligagull på ny.

Og jevnt skulle det bli.

Fernando Torres scoret for Chelsea i første omgang, mens Franck Robery utlignet i andre. I ekstraomgangene scoret først Eden Hazard, men Bayerns Javi Martinez ordnet 2-2.

Dermed ble det straffesparkkonkurranse, der ingen av lagene hadde lyst til å bomme. Først på den siste straffen ble det bom. Romelu Lukaku ble syndebukk.

Straffen fra den belgiske spisstjernen var svak, og keeper Manuel Neuer hadde få problemer med å redde skuddet og sikre Bayern trofeet.

Torres scoret
Det åpnet meget friskt i Tsjekkia og allerede etter åtte minutter lå ballen i nettet. Målscorer var utskjelte Fernando Torres.

Nykommer André Schürrle fikk ballen av Eden Hazard på høyresiden og slo flatt inn mot Torres. Spanjolen var på rett sted til rett tid, og dunket inn ledermålet på vakkert vis.

Torres har fått uendelig med kritikk etter sin overgang fra Liverpool til Chelsea i 2011. Spissen har slitt med å finne storformen og har den siste tiden blitt koblet bort fra de blå.

Chelsea sikret seg torsdag veteranspiss og Mourinho-favoritt Samuel Eto'o fra Anzji, samtidig som klubben også har straffesynder Romelu Lukaku og målfarlige Demba Ba i stallen.

Men kanskje fikk noen klubber øynene opp for Torres' kvaliteter fredag kveld?

Begge lag kom til sjanser i første omgang, og for Bayern var superspiss Mario Mandzukic farlig frampå. Det måtte en klasseredning fra Petr Cech til for å stoppe spissen i det 22. minutt.

Ribery klinket til
Torres hadde også en ball i tverrliggeren i løpet av første omgang, mens Bayerns Arjen Robben var farlig frampå rett før pause, men ble nektet scoring av stopper Gary Cahill.

Dermed sto det 1-0 til pause på arenaen med det klingende navnet Eden Arena i Praha.

Etter pause skulle det bli mer å glede seg over. Franck Ribéry hadde skutt med løskrutt i første omgang, men etter hvilen hadde vingen fått orden på siktet.

I det 47. minutt fikk han ballen fra Toni Kroos, dro seg litt inn i banen og fyrte løs. Cech var nok litt dekket da han så ballen suse inn i hjørnet fra rundt 22 meters hold.

Bayern fortsatte å skape sjanser og duoen Ribery og Robben, «Robbery», var ofte på ferde. Robben avsluttet et godt angrep, men kula føk over denne gang.

Chelsea var også farlig og Schürrle takket og bukket da ellers solide Dante gjorde en feil i Bayern-forsvaret. Ballen ble sendt videre til Oscar, men brassen klarte ikke å overliste Manuel Neuer.

Returen havnet hos Frank Lampard, men heller ikke han fikk ballen i nettet.

Ramires utvist
Mot slutten kunne begge lag ha avgjort kampen, men presisjonen manglet hos Bayern, mens Neuer var i det umulige hjørnet på andre enden av banen og dermed endte det 1-1.

Mot slutten ble også Chelseas Ramires utvist. Brassen pådro seg sitt andre gule kort for kvelden og måtte tusle i dusjen.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger og der var det Chelsea som slo til først.

Etter 93 spilte minutter sendte Eden Hazard de ti blå spillerne foran. Belgieren fikk ballen, avanserte oppover i banen, lurte bort David Alaba og satte inn Chelseas andre mål.

En fantastisk prestasjon av Hazard, men man kunne kanskje stille et lite spørsmålstegn ved innsatsen til keeper Manuel Neuer her.

Dette så ut til å holde til Chelsea-seier, men etter et massivt press mot slutten utlignet Bayern på tampen. Javi Martinez var målscorer for tyskerne.

På straffene dro altså Bayern det lengste strået.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.