*Nettavisen* Sport.

Lukter gull av Stabæk

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Men 10-1-seieren torsdag skremmer ikke konkurrentene.

16.04.09 21:00

Stabæk banket Sandviken hele 10-1 på bortebane torsdag kveld, mens gullrivalen Røa måtte nøye seg med uavgjort på hjemmebane.

- Vi blir ikke skremt av det. Det er ikke overraskende at de vant stort. Det er heller ikke overraskende om de kommer til å kjempe om gullet til slutt, sier Røa-trener Geir Nordby til Nettavisen.

- Mye stang ut
Selv klarte Røa bare 1-1 mot Team Strømmen, etter at kaptein Siri Nordby utlignet på straffespark et kvarters tid før slutt.

- Vi hadde framgang og skapte mye sjanser, men slet litt offensivt med presisjonen. Det er litt skuffende at vi ikke scorer mer enn ett mål. Vi har hatt litt mye stang ut i åpningen, men kurven går i alle fall i riktig retning, mener Nordby.

- Vi må få orden på oss selv, så får vi ta det deretter. Vi får jobbe med de tingene vi må gjøre for å bli bedre. Så får Stabæk gjøre sitt, legger han til.

Fem poengs forsprang
Stabæk slo regjerende mester Røa i serieåpningen, og fulgte altså opp med storseier i andre runde og ligger dermed allerede fem poeng foran gullkonkurrenten.

Melissa Wiik scoret tre mål i sin første kamp for sesongen, og ble matchet av Lise Klaveness, mens Maiken Pape, Kristy Moore, Solveig Gulbrandsen og Marie Olsen alle scoret ett mål hver.

Trener Jan Aksel Odden hadde dermed lite å klage på, selv om Sandviken sjokkåpnet ved å ta ledelsen etter bare tre minutters spill.

- Men vi tok oss sammen og begynte å vinne dueller, og da tok vi egentlig over det meste. Vi var gode på gjenvinning og spilte fin fotball hele veien, sier Odden til Nettavisen.

Stor nivåforskjell
- Luktet det gull av spillet i dag?

- Det er litt vanskelig å si, for nivåforskjellen var stor. Men det er nok ikke alle som slår dem 10-1. Vi er en av favorittene, sammen med Røa. De har fått en dårlig start, men det er lenge igjen. sier Odden.

Sandviken er det eneste laget i Toppserien som står uten poeng etter to serierunder. I den andre enden av tabellen er Stabæk det eneste laget med full poengpott.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag